WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Soc. Cult. Centrum NdB Open
Nederhorst den Berg, vr 7 september 2012

Volgende week zaterdag 15 september wordt het Sociaal Cultureel Centrum (v.h. De Spot) in Nederhorst officieel geopend.

persbericht

15 september:
feestelijke heropening sociaal cultureel centrum

Op zaterdag 15 september om 12.00 uur openen gedeputeerde mevrouw Elvira Sweet en wethouder Joost  Boermans officieel het compleet vernieuwde sociaal cultureel centrum  in Nederhorst den Berg. Daarna is er een veelzijdig programma voor jong en oud.

In het compleet gerenoveerde gebouw zijn verschillende instellingen vertegenwoordigd. Nieuw op deze plek is de vestiging van De Bibliotheek. Deze is dagelijks geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Daarnaast hebben de Historische Kring, Stichting Poste Restante/De Spot, Seniorweb en Versa Welzijn hier opnieuw onderdak gevonden. Ook ‘De Vraagbaak’, de plek voor alle vragen op het gebied van welzijn en zorg, is op deze locatie teruggekomen. Op zaterdag 15 september staan de hele middag de deuren van het sociaal culturele centrum open en kunnen belangstellenden zien wat er de komende maanden allemaal te doen is. Dit onder het genot van een hapje, een drankje en verschillende muzikale intermezzo’s.

“Trots!”

Wethouder Joost Boermans: "Ik ben er bijzonder trots op dat de verbouwing van het oude postkantoor naar een toegankelijk, vernieuwd en fris cultureel wijkcentrum netjes is afgerond. Zeker voor een kleine kern als Nederhorst den Berg is deze voorziening een aanwinst. Ik dank alle vrijwilligers die de afgelopen jaren zeer actief hebben gestreden voor de realisatie en ook de mensen die de komende jaren gaan zorgen voor alle activiteiten. Met financiële steun van de provincie en de woningcorporaties is het toch maar gelukt om in deze tijden van bezuinigingen een sociaal en cultureel centrum te realiseren!"

Twee keer zo groot

De verbouwing van het sociaal cultureel centrum startte op 1 juni 2011. Om het gebruik te verbeteren heeft de gemeente Wijdemeren een deel van het gebouw laten herbouwen en vergroten door een aanbouw. De oppervlakte is hierdoor bijna twee keer zo groot geworden. Het gebouw is ook gerenoveerd: alle ruimten hebben een flinke opknapbeurt gehad en het dak is geïsoleerd. Voor de grondige make-over ontving de gemeente subsidie van de provincie Noord-Holland en financiële bijdragen van woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en de Alliantie. Op 25 juni 2012 heeft de gemeente het beheer van het centrum overgedragen aan de Stichting Sociaal-Cultureel Centrum.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief