WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Convenant Ter Sype?
Wijdemeren, vr 23 november 2012

De krant schreef over een geheim convenant tussen Wijdemeren, Hilversum, de provincie en het vliegveld. Co de Kloet wilde er meer van weten.


Co de Kloet: "Hoe zit dat?"

Tijdens het vragenhalfuur kreeg Co de Kloet (DB) gisteren antwoord op zijn vragen van wethouder Jaap van Waveren naar aanleiding van de stukken van Eddie de Paepe in de Gooi en Eemlander. De Kloet had een copie van het convenant op de kop weten te tikken, maar zonder handtekeningen. Ook maakte hij uit het stuk op dat er door Wijdemeren een lobbyist, Hette Zijsltra, zou zijn ingehuurd. Noch van het convenant, noch van het inhuren van een lobbyist wist de raad iets, aldus Co de Kloet. "Hoe zit dat?"

Lon Jooren-Vander Boor


Jaap van Waveren: "Er was, is en komt geen convenant."

Wethouder Jaap van Waveren citeerde met dank de WWK over Airport Eddy. Eergisteren hoorden wij in Hilversum wethouder Lon Jooren-Van der Boor zeggen: Een convenant is niet getekend en dat gaan we ook niet tekenen." Jaap van Waveren haalde zijn Hilversumse collega aan. Ook hij verklaarde dat er geen convenant is. De door Co de Kloet genoemde lobbyist bestaat wel, maar die werkt in opdracht van projectontwikkelaar Lithos, niet in die van Wijdemeren.

Over oud-gedeputeerde Bart Heller (GL) had Van Waveren weinig goede woorden over. "Als gedeputeerde was hij voor de aanpassing van het vliegveld en de bouw van Ter Sype, maar hij is 180 graden gedraaid nu hij bestuurslid van Vrienden van het Gooi is."

Geen convenant

Co de Kloet verklaarde dat het convenant wel bestaat, want "ik heb het opgevraagd en het staat op mijn eigen pc." "Er is zelfs ruimte om hanttekeningen op te zetten." Van Waveren: "Staan die er ook?" De Kloet: "Nee, die staan er niet." Van Waveren: "Dus er is geen convenant."

Uit het laatste tweegesprekje kan opgemaakt worden dat er wel een aanzet voor een convenant is gemaakt, maar dat het nooit bekrachtigd is. Het lijkt er sterk op dat GroenLinks Hilversum en de Gooi en Eemlander te snel onterechte conclusies trokken.

Dossier Vliegveld / Ter Sype

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief