WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Theo Reijn en Omstreken
Hilversum, ma 12 november 2012

Op donderdag 22 november wordt de laatste grote verkeershindernis in Hilversum geslecht. De tunnel bij het Ziekenhuis gaat open.

Het is tegen onze gewoonte. Dit bericht gaat niet over Wijdemeren. Het hoort dus niet in uw WWK. Maar toch. Er is een link met Wijdemeren. De link zit hem in de tekst waarmee de opsteller van dit persbericht zijn email ondertekende. Er stond:

Met vriendelijke groet,

Theo Reijn,
communicatieadviseur IBP Hilversum e.o.

TheoReijn is fractievoorzitter voor het CDA in Wijdemeren, maar hij is ook communicatieadviseur voor Hilversum e.o.

Laat Wijdemeren nu de "o." uit "e.o". zijn. Aangenomen mag dus worden dat Theo ook Wijdemeren adviseert in prangende verkeersvraagstukken. En daar hebben we er hier nogal wat van. Met dank aan Hilversum overigens, maar dat terzijde. Nu is het onze beurt. We sluiten onze wegen af voor doorgaand verkeer, dan kunnen ze in Hilversum aan het eind van de Vreelandseweg een tweede tunnelturborotonde bouwen. Zo houdt Theo zichzelf van de straat als het ware. Slim!

Alle gekheid op een stokje.

Theo,

Gefeliciteerd met je tunnelturborotonde. (56 punten, dubbele woordwaarde.)!

PS. Wat is in 's hemelsnaam een lipdub?


Update 12-11-2012, 21.11: Theo Reijn en Cor Koster lieten per omgaande weten wat een lipdub is.Ze stuurden de link naar hun favoriete lipdub. Je moet het zien en dan weet je het. Echt heel erg leuk!

Cor Koster stuurde deze.
Theo Reijn stuurde deze.

persbericht

Unieke Tijdreis-lipdub-rap in tunnel
Opening tunnel/rotonde Oostereind feest voor alle Hilversummers

Donderdag 22 november is de feestelijke opening van de tunnel met daar bovenop een meerstrooks turborotonde op de kruising Soestdijkerstraatweg/Oostereind. De herinrichting van deze kruising is het laatste grote infrastructurele IBP-project op Hilversums grondgebied. Daarmee zijn de ruim veertig projecten van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP) vrijwel afgerond. Samen met de IBP-partners en vertegenwoordigers van de Hilversumse bevolking wordt de officiële opening verricht door de Commissaris van Koningin van de provincie Noord-Holland, de heer Johan Remkes.

De feestelijkheden starten om 15.00 uur met een welkomstwoord door drs. Elbert Roest, burgemeester van Laren en voorzitter van de Bestuurlijke Begeleidingsgroep IBP. Erik Boog, wethouder Verkeer gemeente Hilversum, Romeo Malizia, lid Raad van Bestuur Ballast Nedam en Elisabeth Post, gedeputeerde verkeer Provincie Noord-Holland, houden aansluitend een korte inleiding.

Samen openen we de tunnel/rotonde

Om 15.30 uur is de officiële openingshandeling in de tunnel en wordt ook de naam van de tunnel onthuld. De heer Remkes wordt daarbij geassisteerd door de participanten van het IBP en zes VIP-gasten die hebben deelgenomen aan de campagne 'Hilversum en de tijdreis over reistijd'. Zij vertegenwoordigen de Hilversumse bevolking.

Verkeerswethouder Erik Boog vindt het belangrijk om samen de tunnel/rotonde te openen. "Vooral tijdens de grootschalige herinrichting van de buitenring hebben we veel van onze inwoners en bezoekers gevraagd. Daarom willen we nu ook iedereen betrekken bij de opening van het laatste grootschalige IBP-project op Hilversums grondgebied." Volgens Boog is de uitvoering van het IBP niet alleen in het belang van Hilversum. "Wij hebben in een paar jaar Hilversum beter bereikbaar gemaakt en dat heeft ook zijn weerslag in de regio. Daarom zijn ook alle colleges van burgemeester en wethouders en gemeenteraadsleden van omliggende gemeentes en leden van Provinciale Staten voor de opening uitgenodigd."

Unieke Tijdreis-lipdub-rap in de tunnel

Met de kinderen van Hilversum vieren we de opening van de 'entree voor de toekomst' met een spetterende lipdub die we in de tunnel gaan opnemen. Dat gebeurt in Hilversum Mediastad natuurlijk met een professioneel camerateam. Voor de lipdub is een speciale 'Hilversum tijdreis over de reistijd' rap gemaakt.
De rap is vanaf maandag 19 november te downloaden van www.hilversumbeterbereikbaar.nl. Kinderen kunnen individueel of met een school-, straat-, buurt- of sportteam gratis deelnemen. Een leuke herinnering voor later! Aanmelden kan via info@hilversumbeterbereikbaar.nl.

Open Huis

Tot 20.00 uur wordt er Open Huis gehouden. Dan is het voor een laatste maal mogelijk om door de tunnel te wandelen. Vanaf vrijdag 23 november zijn voetgangers in de tunnel immers niet toegestaan. In de tunnel wordt met beeldschermen uitleg gegeven over bouwen aan de entree voor de toekomst met verkeer vroeger, nu en in de toekomst. In de tent tegenover het tankstation is de hele middag en avond de complete expositie 'Hilversum en de tijdreis over reistijd' te bezichtigen.

Verkeersmaatregelen

In verband met de veiligheid van de bezoekers worden op de openingsdag een aantal verkeersmaatregelen genomen. Voor het autoverkeer betekent dit de omleiding die tijdens de bouw van toepassing is geweest. Inkomend verkeer vanaf de Ring Zuid (Diependaalselaan) en de A27 wordt langs de tunnel en over de rotonde geleid. Voor uitgaand verkeer is er een omleiding over het ArenaPark. Tergooiziekenhuizen e.o. is bereikbaar vanaf de Van Riebeeckweg en via de tijdelijke spoedweg vanaf de Soestdijkerstraatweg. De Soestdijkerstraatweg is tussen de rotonde Soestdijkerstraatweg/Oostereind en Arena voor autoverkeer afgesloten. Hier geldt ook een parkeerverbond.

Bereikbaarheid

Geadviseerd wordt zoveel mogelijk met de fiets te komen. In de tuin van ID-makelaars, op de hoek van de Soestdijkerstraatweg/Oostereind, is een fietsenstalling ingericht.

Wie met de auto naar de opening of het Open Huis komt, kan parkeren op het parkeerterrein bij de sporthal Dudok Arena. Dit staat met borden aangegeven. Tussen dit parkeerterrein en het Oostereind rijden tussen 14.30 en 20.30 uur pendelbussen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief