WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Armando bij Kunst a-d Dijk
Kortenhoef, za 31 maart 2012

Op donderdag 19 april 2012 is Armando te gast in het literaire programma van Kunst aan de Dijk.

persbericht

Literaire avond Kunst aan de Dijk:
Armando in gesprek met Hans den Hartog Jager

Op donderdag 19 april 2012 is Armando te gast in het literaire programma van Kunst aan de Dijk. Hij wordt geïnterviewd door Hans den Hartog Jager. Tijdens deze literaire avond zal het in de eerste plaats gaan om de gedichten en verhalen van Armando, met uitstapjes naar zijn televisiewerk.

Armando is vooral bekend als beeldend kunstenaar, maar vanaf het begin van zijn loopbaan was hij ook actief op literair gebied. Als dichter en kunstenaar was hij betrokken bij de literaire tijdschriften De Nieuwe Stijl en Gard Sivik. Daarnaast was hij ook actief in de journalistiek (onder andere als chef kunstredactie bij Haagse Post) en schreef hij columns vanuit Berlijn voor NRC Handelsblad.

Herenleed

Vanaf de jaren 70 speelde Armando samen met Cherry Duyns en Johnny van Doorn in Herenleed, een brutale televisieversie van de Hollywood-slapstick uit de jaren twintig. Herenleed werd later een theatervoorstelling: absurde, traag verlopende taferelen uit een leven met meester-knechtverhoudingen.

Berlijn

Armando’s successen als beeldend kunstenaar en schrijver begonnen in Berlijn waar hij zich in 1979 vestigde, in de tijd dat de Muur onaantastbaar leek. In de bundel Berlijn doet hij verslag van zijn zoektochten naar plekken van herinnering, en van zijn ontmoetingen met inwoners die de oorlog hebben meegemaakt en de deling van de stad in Oost en West aan den lijve ondervinden.

Prijzen

Armando wil iets weten, hij wil niemand sparen. Het verslag van zijn onderzoek toont aan met hoeveel scherpte hij zijn omgeving opneemt en hoe zakelijk, humoristisch en ook pijnlijk hij schrijft. Armando ontving vele literaire prijzen, de F. Bordewijk-prijs, Multatuli-prijs, Herman Gorter-prijs, de Jacobus van Looy-prijs, de Zilveren Griffel (voor Dierenpraat). Veel van Armando’s werk is vertaald in het Duits, Frans en Engels.

Hans den Hartog Jager

Armando zal op 19 april geïnterviewd worden door Hans den Hartog Jager, neerlandicus en kunstredacteur van NRC Handelsblad. Hij treedt regelmatig op als interviewer en recensent voor radio en televisie, in het verleden onder andere voor De Avonden van de VPRO en Opium tv van de Avro.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 19 april 2012, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl, www.armandomuseum.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief