WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afspraken Woningcorporaties
Wijdemeren, za 31 maart 2012

Op 28 maart ondertekenden Wijdemeren, de Alliantie, Het Gooi en Omstreken en Wonen Wijdemeren afspraken over wonen, welzijn en leefbaarheid.

gezamenlijk persbericht

Gemeente en woningcorporaties tekenen prestatieafspraken

Op donderdag 28 maart 2012 ondertekenden de gemeente Wijdemeren en woningcorporaties de Alliantie, Het Gooi en Omstreken en Wonen Wijdemeren prestatieafspraken op het gebied van wonen, welzijn en leefbaarheid.

De gemeente en de corporaties vinden het belangrijk samen te werken op deze terreinen. De afspraken van de verschillende partijen om-trent goed woonbeleid zijn vastgelegd in het ondertekende convenant.

Doelen, ambities en afspraken

De gemeente Wijdemeren, de Alliantie, Wonen Wijdemeren en Het Gooi en Omstreken hebben ge-zamenlijke doelen en ambities geformuleerd. Zo vinden de partijen het onder andere belangrijk dat er voldoende beschikbare- en betaalbare woningen zijn. Daarnaast wil men tegemoet komen aan de vraag naar toegankelijke, levensloopbestendige woningen. Deze en andere intentieafspraken zijn uitgewerkt in uitgangspunten voor beleid die men samen wil verwezenlijken.

Belangrijke partners

Wethouder Abrahamse ziet de corporaties als belangrijke partners in het realiseren en uitvoeren van beleid op het gebied van wonen, welzijn en leefbaarheid. Abrahamse: “Belangrijk is dat er gestuurd wordt door de gemeente en de corporaties op de omvang van de voorraad sociale huurwoningen. Want er zijn nog steeds wachtlijsten. Ook gaan we ons inzetten voor de leefbaarheid in de kernen. Het voorzieningenniveau is daarbij een doel waarop gericht wordt. Voor de kern Ankeveen, waar het probleem van teruglopend voorzieningenniveau indringend speelt, zal de woningtoewijzing jaarlijks worden geëvalueerd. Zo nodig kan het toewijzingsbeleid van vrijkomende woningen worden aange-past. Ik ben verheugd dat we dit in het convenant hebben kunnen afspreken.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief