WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Containers voor De Meenthof
Kortenhoef, vr 23 maart 2012

De warme uitstraling van winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef is door de GAD aan het oog onttrokken door plasticcontainers.


De nieuwe knalgele bak wordt gezellig geflankeerd door rijk gevulde betonnen bloembakken. En dat tegen het decor van de vrolijk groene plasticcontainers met hun speelse oranje biesje rond de opening. Welkom op de Meenthof!

Het pleintje voor winkelcentrum De Meenthof aan de Curtevenneweg wekte altijd al de indruk dat het een "klein Crailo" was met glasbakken, kledingbakken en plasticbakken. Vooral die laatste waren vaak omgeven met zwerfvuil.


Het vrolijke bord "Rommelmarkt", dat voor de plasticcontainers staat, heeft geen betrekking op de verzameling groene containers.

Sinds enkele dagen is het aanzien sterk gewijzigd. Stonden de plasticcontainers eerst nog enigszins bescheiden aan de zijkant van de toegang tot het winkelcentrum, nu staan ze er pal voor. Bovendien is het aanzien opgefleurd met een knalgele bak met onduidelijke bedoeling.

Deze opstelling heeft een groot voordeel. Het zwerfplastic waait meteen weg, De Meenthof op. Is dit wellicht de eerste voorzichtige poging om Wijdemeren aantrekkelijker te maken en het toerisme naar Wijdemeren te bevorderen in het kader van de toekomstvisie?

Naast enkele mondelinge reacties op deze ingreep, die wij hier niet zullen herhalen, kregen wij ook een kort ingezonden briefje met als titel "Afschuwelijk".

ingezonden brief

Afschuwelijk

Mijn vrouw en ik liepen er bij wijze van spreken tegenop en riepen beiden:
"Wie verzint zo iets, wat een afschuwelijke entree."

Wim Uijtdewilligen
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief