WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Spiegelplasloop 2012
Nederhorst den Berg, vr 9 maart 2012

Op zondag 25 maart organiseert de Bergse Runners Club (BRC) de vierde editie van de Spiegelplasloop in Nederhorst den Berg.

persbericht

Spiegelplasloop 2012

Op zondag 25 maart organiseert de Bergse Runners Club (BRC) de 4e editie van de Spiegelplasloop in Nederhorst den Berg. Deze run is 10 km voor hardlopers, terwijl wandelaars een tocht maken van 14 km. De BRC hoopt met deze loop op een vermelding op de lijst van de Top 10 Lopen Gooi-, Vecht- en Eemstreek.

Het begin- en eindpunt van de Spiegelplasloop is bij sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg. Het parcours loopt rondom de Spiegelplas langs de Ankeveense plassen. De wandelaars beginnen om 10.30 uur aan hun wandeltocht; de regionale wedstrijdlopers en recreatieve lopers gaan om 12.00 uur uit de startblokken. Deelname aan de loop bedraagt € 5,00. Na de loop is er een verloting op startnummers.

Top 10 Lopen

De BRC heeft als doel dat de Spiegelplasloop wordt opgenomen in de Top 10 Lopen. Opname in deze Top 10 geeft de garantie op een goed georganiseerde loop, adequate kleedfaciliteiten, een nauwkeurige tijdwaarneming en een zorgvuldig uitgezet pacours.

Voorzitter van de commissie Evenementen en Communicatie van de BRC, Martin van Wijk: ‘In de voorbereidingen op de Spiegelplasloop doen wij er alles aan om te voldoen aan de eisen van de Top 10 Lopen. Zo maken wij o.a. gebruik van elektronische tijdregistratie (chip) en hebben wij geschikte kleed- en douchegelegenheid. Opname in de Top 10 Lopen zet de prachtige omgeving van Nederhorst den Berg, waar de Spiegelplasloop door voert, op de kaart. Voor regionale hardlopers betekent dit dat de keuze in de Top 10 Lopen groter wordt. De BRC hoopt op een grote opkomst.’

Over de BRC

De BRC is een loopclub in Nederhorst den Berg. De club telt ongeveer 200 leden. De hardlooptrainingen zijn op maandag en woensdag. Sportief wandelen is op woensdag en zaterdag.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief