WIJDEMEERSE WEBKRANT
Varen in Ankeveen
Ankeveen, vr 18 mei 2012

In mei en juni organiseert Natuurmonumenten weer vaartochten op de Ankeveense Plassen.

persbericht

Varen op de Ankeveense Plassen

Mei en juni is een heerlijke maand voor een vaartochtje op de Ankeveense Plassen. In het voorjaar broeden hier veel water- en moerasvogels. Bijvoorbeeld de kleine karekiet en rietzanger. Ook zeldzamere vogelsoorten komen voor, zoals zwarte stern en waterral. Natuurmonumenten nodigt u uit voor een vaartocht in dit prachtige natuurgebied.

U kunt varen op 28 en 30 mei, 10, 13, 23 en 27 juni van 13.30 tot 15.30 uur. Alle excursiedata staan ook op www.natuurmonumenten.nl/vechtplassen. Leden van Natuurmonumenten betalen voor de vaartocht € 8, niet-leden € 12,- en kinderen t/m 12 jaar € 4,-.

Te voet naar het water

Op zaterdag 2 juni van 10.30 tot 15.30 uur kunt u ook mee met een wandel- en vaartocht. U wandelt met een enthousiaste gids vanuit Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland naar de Ankeveense Plassen. Daar ligt de excursieboot klaar voor een vaartocht van ongeveer twee uur. De picknickmand gaat mee aan boord. Na de vaartocht wandelt u in een uur weer terug naar het bezoekerscentrum. Leden van Natuurmonumenten betalen € 22,50 en niet-leden € 27,50.

Fotografieworkshop op het water

Zaterdag 9 juni van 10.00 tot 14.30 uur is er een fotografieworkshop op de Ankeveense Plassen. Twee ervaren natuurfotografen leren u tijdens deze workshop hoe u de natuur kunt vastleggen op beeld. Na een stukje theorie over de techniek brengt u de theorie in de praktijk. Op een fluisterboot over de Ankeveense Plassen kunt u zich helemaal uitleven in een prachtige omgeving. Na afloop worden de foto's besproken en krijgt u een handleiding mee naar huis. Leden van Natuurmonumenten betalen € 25,- en niet-leden € 30,-

Reserveren

Om zeker te zijn van een plekje in de boot reserveert u via de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. Bij de ledenservice kunt ook terecht voor het boeken van groepsexcursies.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief