WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vergaderen over....
Wijdemeren, di 15 mei 2012

Erik Greve sprak donderdag voor de raad over de buitenplaatsen. Het leek wel het belangrijkste agendapunt bij deze raad.

René Voigt, fractievoorzitter van DB, schreef onderstaande impressie over de raad van afgelopen donderdag.

ingezonden bericht

Mededelingen van Ben

Voor de raadsvergadering was er een presentatie van Erik Greve over het Themajaar Historische Buitenplaatsen.

Hij deed dat op de voor hem kenmerkende manier: gedegen, met leuke plaatjes en af en toe een grapje. Een paar van zijn uitspraken: we kunnen veel meer doen met de buitenplaatsen op het gebied van recreatie en toerisme; de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen zouden werelderfgoed moeten zijn; een sterk merk; een sereen lustoord. Na de presentatie was er applaus voor deze enthousiaste bewoner van een van de buitenplaatsen.

Tijdens de raadsvergadering heeft de raad uitgebreid de tijd genomen voor een vrij ondergeschikt punt. Wat een vergadering van maximaal een kwartiertje had kunnen zijn, liep daardoor tot mijn ergernis uit tot meer dan een uur.

Na de raadsvergadering sloten Ben en Martijn weer vrede. Aanleiding was een klein opstootje aan het begin van de vergadering. Burgemeester Martijn Smit werd echt boos op raadslid Ben Steenvoorden. De burgemeester dacht dat Ben –net als vorige maand- bij de mededelingen een zaak aan de orde te stellen die hij vergeten was aan te melden voor het vragenhalfuur. Na de raadsvergadering heb ik zowel met Ben als Martijn gesproken. Toen bleek dat er sprake was van een misverstand. Hoewel dat niet duidelijk uit zijn bewoordingen bleek, wilde Ben aanhaken op een punt van een ander raadslid en complimenten uitspreken richting college. Martijn had dat anders begrepen en heeft zijn excuses aangeboden. Als grap spraken beide heren af dat Ben de komende raadsvergadering een eigen agendapunt krijgt: “Mededelingen van Ben”.

René Voigt
Fractievoorzitter DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief