WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stop Vaart in de Vaart
Kortenhoef, vr 11 mei 2012

Ben Raven pleit ervoor om af te zien van het project Vaart in de Vaart en dus ook geen geld meer uit te geven aan vervolgonderzoek.

Dossier Vaart in de Vaart

ingezonden brief

Onnodige Geldverspilling

Vandaag de Wie Wat Waar op de mat, met deze week een groot artikel over het onderzoek naar de haalbaarheid van het project varen in de vaart.

Wat de gewone burger al bedacht had over dit geldverslindende project blijkt uit te komen. Het bericht in de WWW begint met de mooie kop "kosten-baten analyse in alle gevallen negatief". Uit het rapport van Witteveen en Bos blijkt dat het varen in de vaart slecht is voor de natuur en uitermate verliesgevend is.

Dit is iets wat iedereen met een beetje nuchter verstand had kunnen verzinnen, maar diverse instanties vonden het weer nodig om een duur onderzoeksrapport te laten schrijven. Het project zou tussen de 9 en 20 miljoen gaan kosten, je kan op je Wijdemeerse klompen aanvoelen dat daar nog wel wat bij gaat komen, zoals de zogenaamde onvoorziene zaken en tegenvallers.

Je kan dus maar tot een conclusie komen na het lezen van het rapport. Varen in de Vaart gaat het niet worden. Een geldverslindend vervolgonderzoek zou dus ook niet gedaan moeten worden.

Ben Raven
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief