WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toezicht op het Water
Wijdemeren, do 21 juni 2012

Het recreatieschap, de politie en de gemeente houden samen toezicht op het gedrag van recreanten op het Wijdemeerse water.

persbericht

Samen toezicht houden op Wijdemeers water

Wijdemeren is met de Loosdrechtse Plassen, de Wijde Blik, de Kortenhoefse plassen en de Spiegel- en Blijkpolderplas één van de populairste watersportgemeenten van Nederland. Om iedereen te laten genieten van het waterrijke Wijdemeren werken de gemeente, Recreatie Midden-Nederland en de politie Gooi en Vechtstreek dit jaar intensief samen aan het toezicht op het water.

Dit vaarseizoen is het mogelijk dat recreanten een BOA van het recreatieschap samen met een agent op een politieboot aantreffen of andersom. Het recreatieschap en de politie hebben hierover, samen met de gemeente, werkafspraken gemaakt. De inzet wordt gezamenlijk bepaald. Het toezicht is ook aanwezig bij evenementen op of rondom de plassen.

Taken

Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) van het recreatieschap zijn voornamelijk preventief aanwezig op en rond de Loosdrechtse plassen. Indien de situatie dit vraagt kunnen ze op basis van hun bevoegdheden een bekeuring geven. Ook de politie is aanwezig op het water en treedt indien nodig op. Beide partijen zijn aanwezig op het water om de veiligheid en de naleving van regels te bewaken. Op deze wijze dragen zij bij aan het prettig en veilig recreëren op de plassen. Zowel de BOA’s als de politie hebben als taak de recreanten bewust te maken van de geldende regelgeving. Ook ondernemen zij actie naar aanleiding van meldingen van overlast (geluid, alcoholgebruik, snelvaren etc), stroperij, zwerfvuil en dumpingen in het buitengebied.

Overlast op het water?

Overlast op het water? Net als op het land kan er gebeld worden met de politie via (0900) 88 44 (geen spoed, wel politie) als personen of vaartuigen overlast op het water of op de eilanden veroorzaken. Als er sprake is van een levenbedreigende situatie: 112

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief