WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brief Afvalzorg aan Omwonenden
Kortenhoef, wo 25 juli 2012

Onderstaande brief werd op 23 juli 2012 verzonden aan de omwonenden van de belt Groenewoud in Kortenhoef.

Bij de brief zaten twee bijlagen:

Geachte omwonenden,

Hierbij ontvangt u het verslag van de informatiebijeenkomst over het project Groenewoud van dinsdagavond 26 juni 2012 jl.. Verder sturen wij u een overzicht van de vooraf gestelde vragen, voorzien van antwoorden. Deze documenten zijn tevens verspreid aan omwonenden en geïnteresseerden.

Vragen en opmerkingen

De informatiebijeenkomst in juni was met circa 150 aanwezigen druk bezocht. De presentatie heeft geleid tot een nuttige en levendige avond. We hebben alle vragen, bezwaren en wensen geïnventariseerd en zullen deze meenemen in de nadere uitwerking van de plannen. Een aantal vervolgstappen en onderzoeken op het gebied van sanering van de stort, verkeer, natuur en recreatie en grondgebruik en -verwerving hebben we reeds ingezet.

Rol Natuurmonumenten

Tijdens de informatieavond zijn vragen gesteld over de rollen binnen het project van Natuurmonumenten, de gemeente Wijdemeren en de provincie Noord-Holland. Dit heeft ertoe geleid dat Natuurmonumenten heeft besloten om niet meer als actief initiatiefnemer van het plan Groenewoud deel te nemen aan het vervolgtraject. Reden hiervoor is dat de basis van het project bestaat uit de sanering van de oude stortplaats. Daarom ziet Natuurmonumenten het niet als haar kerntaak om trekker van het project te zijn. Wel heeft Natuurmonumenten aangegeven als grondeigenaar binnen het projectgebied nog steeds positief tegenover de plannen te staan.

Nieuwe rolverdeling

Op basis van dit besluit is Afvalzorg momenteel in overleg met de gemeente Wijdemeren en de provincie Noord-Holland over een nadere rol- en taakverdeling. De eerste gesprekken daarover verlopen positief. Verwachting is dat de provincie, naast haar rol als bevoegd gezag voor de sanering van de stortplaats, zich ook actief zal bezighouden met de ontwikkeling van recreatie en natuur in het gebied. Dit sluit aan bij het overheidsbeleid dat geldt in het kader van Natura 2000 en de Ecologische Hoofdstructuur.

Nieuwe bijeenkomst: 30 oktober 2012

Inmiddels is met de gemeente overeengekomen dat op 30 oktober opnieuw een informatieavond zal plaatsvinden in de Drie Dorpen. Tijdens deze avond zullen wij informatie verstrekken over de verdere planuitwerking en de nieuwe rol- en taakverdeling tussen de genoemde partijen. Ook zal er half oktober de website www.projectgroenewoud.nl worden geopend. Hier is de laatste stand van zaken te lzen en kunnen vragen en opmerkingen worden geplaatst.

In verband met de organisatie verzoeken wij u aan ons door te geven of u op 30 oktober aanwezig zult zijn via e-mail: c.schulze@afvalzorg.nl of telefoon 088 - 801 08 01.

Graag tot ziens op 30 oktober!

Met vriendelijke groet,

NV AFVALZORG HOLDING

Jacques Ninaber, projectleider

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

editor
Rik Jungmann
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief