WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwe Websites Wdm
Wijdemeren, do 26 juli 2012

Vanmiddag presenteerde burgemeester Martijn Smit twee nieuwe websites. Een vernieuwde gemeentelijke site en een toeristische website.

persbericht

Twee splinternieuwe websites
Wijdemeren verbetert digitale dienstverlening

Op donderdag 26 juli heeft burgemeester Smit twee splinternieuwe websites gepresenteerd. Naast een geheel vernieuwd www.wijdemeren.nl is er nu ook de speciale website www.vvvwijdemeren.nl waar alle toeristische informatie over de parel in Gooi & Vecht te vinden is.

Met de twee nieuwe websites wil Wijdemeren zich meer profileren als recreatiegemeente in Gooi & Vecht. Recreatie en toerisme zijn dan ook op zowel de gemeentelijke als de toeristische website prominent aanwezig.

Digitale dienstverlening verbeterd

De afgelopen maanden heeft de gemeente hoge prioriteit gegeven aan het verbeteren van de digitale dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Het geheel vernieuwde www.wijdemeren.nl is daar een resultaat van. Nieuw is dat bewoners voor veel producten van burgerzaken online een afspraak kunnen maken. Hierdoor zijn ze direct aan de beurt bij het loket in het gemeentehuis. Voor ondernemers is een speciaal digitaal loket ingericht met specifieke producten en informatie. Ook zijn veel bestemmingsplannen digitaal te raadplegen. In vergelijking met de oude website is informatie makkelijker te vinden door de frisse vormgeving, de overzichtelijke navigatie en de verbeterde zoekfunctie. Voor mensen met een visuele beperking is er een voorleesfunctie en een mogelijkheid om de letters te vergroten. De nieuwe website voldoet aan bijna alle webrichtlijnen en scoort daarmee hoog op toegankelijkheid.

Uitgebreide toeristische informatie

Toeristen en recreanten die op zoek zijn naar een mooie fietstocht of wandeling, een bootverhuurder of een leuke activiteit in Wijdemeren kunnen vanaf nu terecht op www.vvvwijdemeren.nl. Deze website met uitgebreide toeristische informatie is in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) ontwikkeld. Burgemeester Smit: ‘het is een prachtig begin om Wijdemeren als recreatiegemeente op de kaart te zetten. Het is nu aan de recreatieondernemers om dit samen met het RBT verder te ontwikkelen’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief