WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inspiratie voor Nederhorst
Nederhorst den Berg, ma 16 juli 2012

Het bestuur van de Stichting De Nieuwe Vecht ontvangt graag inspirerende foto's van water in een stad of een dorpje.

persbericht

Gevraagd vakantie foto’s om Nederhorst den Berg te inspireren

Het bestuur van Stichting “de Nieuwe Vecht” wil samen met de bewoners onderzoeken en verkennen hoe water in de dorpskern een rol kan gaan vervullen.

Velen van u gaan nu met vakantie en zullen prachtige dorpen en steden aan het water zien. We willen u vragen leuke kiekjes te maken van prachtige omgevingen waar water een rol van betekenis vervult in de schoonheid van stad of dorpje. Alles verbonden met water. Daarbij denken we aan terrasjes, vissers, bootjes, planten, vogels, brug(getjes) en overkluizingen. We ontvangen uw inspirerende foto’s (nieuw en oud) graag per email of USB stick.

In september of oktober gaat het bestuur publieksavond(en) houden en daar de meest karakteristieke foto’s presenteren . We willen deze foto’s gebruiken om te bespreken en te gebruiken bij de discussie hoe het dorp ingericht kan worden met water. We zoeken naar de mogelijkheden om water een functie te geven om de gezelligheid en leefbaarheid te vergroten. Een publieksjury zal dat dan uit maken welke de meest representatieve foto is. De winnaar krijgt een dinerbon voor 2 personen aangeboden door het Spiegelhuis. De foto’s worden op A4 afgedrukt waar een expositie van wordt ingericht. Na afloop krijgen de eigenaren van de foto deze ter beschikking.

De publieksavonden worden belegd met medewerking van de Gemeente Wijdemeren, de Provincie Noord Holland, de firma’s Tauw en Vollmer en Partners. Op deze avonden hopen we schetsontwerpen van de Nieuwe Vecht te tonen om erover te discussiëren.

De provincie heeft haar beleid vastgelegd in de Leidraad Landschap en Cultuurhistorie en stimuleert het herstel en reconstructie van oude trekvaarten. Daarom is ons project in Nederhorst den Berg tot een pilot project verklaard en levert de provincie een bijdrage aan dit verkenningsonderzoek.
Op deze avond(en) willen we de wensen en verwachtingen onderzoeken en inventariseren die  bij u leven over dit onderwerp. U kunt zich nu al opgeven voor dit onderzoek met vermelding welk deel uw belangstelling geniet. We maken onderscheid in het noord, midden en zuidelijk deel.. Noord is Reeweg en Dammerweg, midden is Voorstraat en deel van Dammerweg en Overmeerseweg, Zuiden is Overmeerseweg en Slotlaan.

Het bestuur van “Stichting Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg”
www.nieuwevecht.nl, Email: info@nieuwevecht.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief