WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeu de Boules in NdB
Nederhorst den Berg, vr 13 juli 2012

Met een motie van het CDA ging de wens van Greta Jager uit Nederhorst in vervulling. Twee Jeu de Boulesbanen op het Plein.

Op 6 mei 2011 diende Greta Jager een burgerintiatief in om twee jeu de boulesbanen naast de muziektent op het Plein aan te laten leggen. Dat burgeriniatief verdween in de krochten van het gemeentehuis om daar in de vergetelheid te raken. Tot zij er op 22 juni in de inspraak nog maar eens naar naar vroeg. Welwillendheid was haar deel, maar daar bleef het toen bij. Tot gisteravond.

Aan het eind van de raad diende het CDA een motie in waarin wordt besloten om twee jeu de boulesbanen bij de muziektent op het Plein in Nederhorst den Berg aan te leggen en de kosten (€ 7000) te betalen uit de post voor bejaardenwerk. De motie werd door de hele raad gesteund. Theo Reijn sprak de hoop uit dat de banen even snel worden aangelegd als het parkje bij het Dorpscentrum in Loosdrecht.


 

Update 13-7-2012, 22.52:

Wethouder Boermans reageerde op bovenstaand bericht.

Geachte redactie,

Ik doe het niet snel, maar uw relaas over de 'Jeu de Boulesbaan' vraagt
toch echt om een reactie van mijn kant. Ik wil graag enkele punten
aanvullen en vooral corrigeren. In uw inleiding schrijft u dat er een
baan komt. Dat is incorrect. De gemeenteraadheeft ingestemd met de motie
van het CDA om twee banen te realiseren. Zoals u terecht later in uw
relaas ook wel stelt.

Ook heeft u het over een burgerinitiatief. Tijdens de commissiebehandeling is hier onduidelijkheid over ontstaann. Voor de helderheid; het verzoek is geen burgerinitiatief zoals in de verordening is gesteld met de daarbij horende eisen en verplichtingen. Dit is de initiatiefneemster en de gemeenteraad ook aangegeven.

Los van deze twee punten en belangrijker in mijn optiek, is uw verwijt richting de gemeente. U stelt dat de gemeentelijke organisatie niet gehandeld heeft. U stelt dat het initiatief “verdween in de krochten van het gemeentehuis om daar in de vergetelheid te raken”. Dit is verre van correct en ik verzet me tegen die zinsnede. Op meerdere momenten is er ambtelijk en ook bestuurlijk zowel vorig jaar als dit jaar over dit initiatief gesproken en o.a. ook met de nitiatiefneemster contact geweest.

Over de locatie, de kosten, het onderhoud en zelfs over hoe mensen straks hun jeu de boule ballen kunnen ‘lenen’. Ook het college heeft enkele keren over dit verzoek gesproken en eind vorig jaar besloten om het verzoek te betrekken bij de komende begrotingshandeling. Dat is de gemeenteraad en de initiatiefneemster ook duidelijk gemaakt. Dat de uitkomst wellicht niet was zoals u of de initiatiefneemster wenste, dat kan zijn, maar er is, sinds het indienen van het verzoek, op meerdere momenten en door meerdere personen expliciet over gesproken en dus ook besloten. Voor de volledigheid is het besluit ook in de voorjaarsnota opgenomen.

Kortom er is geheel niks ‘verdween in de krochten van het gemeentehuis om
daar in de vergetelheid te raken’. Ik hoop dat u de bewuste zinsnede wilt heroverwegen.

Met hartelijke groet,

Joost Boermans
Wethouder Welzijn

Naschrift WWK redactie:

De wethouder schrijft: "Dat de uitkomst wellicht niet was zoals u of de initiatiefneemster wenste..."
Voor alle duidelijkheid de redactie heeft geen plannen om jeu de boule te gaan spelen en heeft dan ook geen behoefte aan een jeu de boulesbaan, laat staan aan twee banen. Die behoefte bestond en bestaat uitsluitend bij Greta Jager en de ondertekenaren van haar "burgerinitiatief".

Direct na de inspraak op 22 juni berichtten wij, vers van de pers: "De afgelopen periode had mevrouw Jager af en toe contact met een ambtenaar, maar dat schoot niet echt op." Uitleg of er al dan niet sprake was van een "echt" burgerinitiatief werd toen niet en later ook niet voor ons waarneembaar gegeven.
De beschrijving die Mevr. Jager gaf van het proces wekte bij ons toen niet de dynamische indruk die de reactie van de wethouder nu wekt. Maar wij waren niet bij al die contacten van de gemeente met Mevrouw Jager. Alleen zij kan dat goed beoordelen.
Hoe dan ook, eind goed al goed.

Rik Jungmann
Hoofdredacteur WWK

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief