WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eigen Straatje Eerst
's-Graveland, vr 13 juli 2012

Ella Blom van het Noordereinde in 's-Graveland stelt dat Willem de Leeuw uit Ankeveen alleen aan zijn eigen straatje denkt.

ingezonden brief

Graag wil ik reageren op het stukje van de heer De Leeuw uit Ankeveen.

Zelf woon ik op het Noordereinde. Meneer de Leeuw heeft kennelijk geen idee hoe het er hier aan toe gaat gezien zijn reactie “dat het ongeluk aan de oplettendheid van de parkeerder ligt en niet aan het harde rijden”.

  1. Als ik inparkeer dan doe ik dat achteruit maar….. het achteropkomende verkeer zit vaak zo dicht achter op dat die niet begrijpen waarom ik (uiteraard eerst richtingaanwijzer aan) stop.
    Vervolgens gaan ze toeteren omdat ik stil sta want van de bestuurder heb ik geen ruimte gekregen om achteruit in te steken.
  2. Als ik uit wil parkeren dan is het letterlijk Russich Roulette.
    Het maakt niet uit of ik dit vooruit of achter uit doe.
    Meneer de Leeuw weet ongetwijfeld dat de auto’s een de overkant van de straat naast elkaar staan.
    Het gevolg is dat je zicht volledig wordt belemmerd door of een dikke boom of door bijvoorbeeld een 4weel drive die naast je geparkeerd staat.
    Je moet dus op goed geluk heel voorzichtig je auto naar voren rijden zonder ook maar iets te zien en dan maar hopen dat de auto’s die er aan komen dit wel zien en uitwijken of (nog beter) stoppen en je de kans geven om uit te parkeren.

KORTOM! Als er te hard wordt gereden dan gebeuren dit soort ongelukken omdat de bestuurder niet kan anticiperen op deze situaties.
En zoals de situatie nu is (geen beperkende maatregel) wordt de max. snelheid van 50km/u met grote regelmaat overschreden.

Wat mij betreft heeft meneer Wouters gelijk om dit te publiceren. Kennelijk is dit ook nodig want de reactie van de heer De Leeuw onderstreept dat hij echt geen idee heeft waar hij het over heeft. Heel jammer dat het verkeersprobleem door overige medebewoners van Wijdemeren (gelukkig niet allemaal) vaak zo wordt gebagatalliseerd. Het toont aan dat er alleen maar in het eigen straatje wordt gedacht.

Ella Blom
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief