WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Info-picknickbanken
Wijdemeren, ma 2 juli 2012

Sinds deze week staan op diverse plekken in het gebied 'info-picknickbanken' met informatie over de plek waar u bent.

persbericht

Leuke weetjes op een bordje aangereikt

Als u binnenkort een stuk gaat fietsen of wandelen in de Gooi & Vechtstreek, kijk dan goed om u heen! Sinds deze week staan namelijk op diverse plekken in het gebied “info-picknickbanken”. Dergelijke picknickbanken zijn niet alleen bedoeld om even uit te rusten van uw fiets- of wandeltocht en van de prachtige omgeving te genieten, maar vooral om u wat meer informatie te verstrekken over de plek waar u zich op dat moment bevindt. Deze informatie wordt u figuurlijk op een bordje aangereikt!

Projectleider Maike van der Maat vertelt: “Als je door het gebied fietst of wandelt, geniet je van het mooie landschap met de schapen en koeien in de wei.  Maar er zijn ook heel veel leuke en interessante “weetjes” over zo’n gebied en de boerderijen. Bijvoorbeeld hoe het komt dat een bepaald stuk land veel hoger of lager ligt dan de rest van de omliggende weilanden. Hoe een boerderij of een polder aan haar naam is gekomen. Of hoeveel koeien er op een boerderij wonen. Dergelijke informatie kan je in een folder zetten of op een standaard informatiebord, maar wij vonden het veel leuker om het op deze manier te doen: de informatie staat nog steeds op een bord, alleen is dit bord geïntegreerd in het tafelblad van de picknickbank,  zodat je rustig kunt gaan zitten om te lezen!”
Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen staan er allerlei spelletjes op de info-picknicktafel.

De info-picknickbanken zijn ontwikkeld door agrarische natuurvereniging Vechtvallei en LTO-Noord afdeling Gooi, Vecht en Amstelstreek en gefinancierd door de provincie Noord-Holland (Groene Uitweg). Zij willen met dit project uitleg geven over de agrarische sector en tevens het agrarische landschap onder de aandacht brengen van de burger en recreant.
Afgelopen vrijdag werd de info-picknickbank van de familie Hak in Abcoude officieel onthuld door de voorzitters van LTO-Noord en Vechtvallei.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust een kijkje! De info-picknickbanken staan verspreid in het gebied bij de volgende boerderijen: De Koeienkade in Muiden, De Groene Griffioen in Weesp, Anna’s Hoeve in Abcoude, De Meentboerderij in Hilversum, De Willigen in Vreeland en Ijsboerderij van Herk in Loosdrecht. Op de website van Vechtvallei is een kaartje te vinden waarop deze bedrijven staan weergegeven. Op de kaart staan ook enkele prachtige fietsroutes en leuke MP3-verhalen van de Polderwachter over de Gooi & Vechtstreek. Zie www.vechtvallei.nl/mp3-verhalen.php

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief