WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
IJs: Vaarverboden!
Wijdemeren, di 31 januari 2012

Waternet heeft een vaarverbod uitgevaardigd voor de Loosdrechtse Plassen. Nu het Hilversums Kanaal en de Wijde Blik nog.


Kortenhoef, 12 januari 2003.

Op de website van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vechtstreek (AGV) staat aangegeven dat de scheepvaart op de Loosdrechtse Plassen vanaf gisteren verboden is, dit om de ijsvloer te sparen. De gemalen zijn gestopt om gevaarlijke situaties met het ijs te voorkomen. Ook staat daar een overzicht van de andere vaarroutes en wateren waar de scheepvaart is stilgelegd.

Hilversums Kanaal

Voor Kortenhoef en 's-Graveland is het Hilversums Kanaal van groot belang voor ijs, schaatsen en eventueel een toertocht. Het is de gemeente Hilversum die bepaalt of er daar al dan niet een vaarverbod wordt uitgevaardigd. Op de website van Hilversum konden wij er niets over vinden. Wij hebben de vraag uitgezet bij de gemeente Hilversum.

IJsclubs in Wijdemeren

Wij proberen de situatie in kaart te brengen en te houden, maar aan de ijsclubs hierbij ook het vriendelijke verzoek om ons op de hoogte te houden van de stand van zaken en eventuele festiviteiten.

Verwarring in 2010

In 2010 ontstond grote verwarring over het vaarverbod op de Loosdrechtse Plassen, nadat de ijsvloer daar was stukgevaren door een combinatie van misverstanden, feestdagen en onduidelijke afspraken.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief