WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Positief Opvoeden
Wijdemeren, wo 18 januari 2012

Een aantal samenwerkende organisaties geeft een Tipkrant uit met tips over opvoeden door positieve ondersteuning, ofwel, deel eens een pluim uit.

persbericht

Kinderen leren door positieve ondersteuning

Tipkrant nummer 4 voor Noord-Holland: LEREN DOOR POSITIEVE ONDERSTEUNING:“ Hoe voedt Sonja Bakker op? Hoe denkt een 10-jarige over zijn eigen opvoeding? Waar kan je rustig met je peuter uit eten”.

Dit en nog veel meer in de nieuwe editie van de Tripkrant Positief Opvoeden.
De Tipkrant wordt vanaf 23 januari in de regio Gooi en Vechtstreek en veel andere gemeenten in de Provincie Noord-Holland in een grote oplage verspreid. De krant geeft ouders informatie over kleine en grote opvoedvragen. En is daarmee ook een wegwijzer voor ouders en iedereen die met ouders en kinderen werkt.

Een complimentje geven is één van de manieren waarmee je kinderen kunt stimuleren. Weet u nog wanneer u uw kind voor het laatst een pluim gaf? Deze en vele andere tips vindt u in de vierde editie van de Positief Opvoeden Tipkrant. Daarnaast vindt u in de Tipkrant korte interviews met  o.a. Sonja Bakker en een 10-jarige over zijn eigen opvoeding. Belangrijkste boodschap van deze Tipkrant is: geef je kind regelmatig een compliment, neem vaker korte momenten van volle aandacht en maak tijd voor kleine gesprekjes. Door deze positieve betrokkenheid stimuleer je je kind en geniet je zelf meer van het ouderschap. Aan de hand van praktische tips geven professionals van onder andere het Centrum voor Jeugd en Gezin voorbeelden van hoe ouders hun kinderen kunnen laten leren door positieve ondersteuning te geven.
De uitgave van de Tipkrant is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Holland en de gemeenten.

Waar verkrijgbaar?

De Tipkrant wordt op grote schaal gratis verspreid, onder andere bij kinderopvang, basisscholen, Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus, bibliotheken, huisartsen en verloskundigen. Vanaf 23 januari komen ouders en beroepskrachten de Tipkrant overal tegen.
De krant is vanaf 23 januari ook te downloaden via www.positiefopvoeden.nl.

Positief Opvoeden, Triple P

Het Positief Pedagogisch Programma (Positief Opvoeden,Triple P) vergroot de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders op het gebied van opvoeden. Positief Opvoeden, Triple P helpt hierdoor problemen bij kinderen en jeugdigen te verminderen en te voorkomen. Eind maart eindigt de projectperiode van Triple P.

Via de website www.positiefopvoeden.nl kunnen ouders online anoniem vragen stellen aan een opvoedadviseur. Daarnaast is er informatie te vinden over lezingen, groepscursussen en andere activiteiten over opvoeden in hun eigen regio. De ondersteuning van ouders houdt niet op bij de website. Veel beroepskrachten die werkzaam zijn in organisaties voor ouders en jeugdigen, zoals de Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus en maatschappelijk werk kunnen op de manier van Positief Opvoeden, Triple P vragen van ouders beantwoorden. Als ouders meer hulp nodig hebben, kunnen ze ook terecht bij jeugdzorginstellingen en verschillende particuliere instellingen. Dat betekent dat ouders op dezelfde manier antwoord op hun vragen krijgen, of het nu om een klein of groot probleem gaat!

Welke organisaties werken (samen) met het programma?

De kernpartners van de Centra voor Jeugd en Gezin zoals de Jeugdgezondheidszorg en het  Maatschappelijk Werk. Maar ook MEE Utrecht, Gooi & Vecht, het welzijnswerk, instellingen voor jeugdzorg, kinderopvang en het onderwijs werken met Positief Opvoeden, Triple P.

Door op grote schaal te kiezen voor Positief Opvoeden, Triple P, kiest de provincie Noord-Holland voor een consistent jeugdzorgbeleid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief