WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwjaar in Veenstaete
Kortenhoef, wo 11 januari 2012

Op donderdag 5 januari werd in het restaurant van woon-zorgcentrum Veenstaete in Kortenhoef de eerste nieuwjaarsborrel georganiseerd.

ingezonden bericht

“Wat is het mooi geworden”
Gezellige drukte in Veenstaete bij eerste nieuwjaarsborrel

Nieuwe bewoners, familieleden, personeel van Inovum, vrijwilligers… het was een komen en gaan van mensen op donderdag 5 januari in het restaurant van Veenstaete. Na een toost op het nieuwe jaar konden bezoekers op hun gemak het nieuwe gebouw bekijken. Diverse huurders gaven blijk van hun gastvrijheid en lieten nieuwsgierige bezoekers spontaan hun appartement bekijken.


Met een glas pro secco werd getoost op het nieuwe jaar.

De meeste bezoekers waren het er over eens. “Wat is het mooi geworden.” Voor mevrouw Umans, nu woonachtig in verzorgingshuis Brugchelen in ’s-Graveland, was het haar eerste bezoek aan haar eigen, nieuwe appartement. Ze keek haar ogen uit. Haar zoon begeleidde haar enthousiast en liet alles zien. “Als je je appartement binnenstapt gaat het licht in de hal vanzelf aan. Je hoeft niet op zoek naar een lichtknopje. In de badkamer is dat ook zo. Heel handig, zeker ‘s nachts.” Vanuit haar lichte appartement heeft ze uitzicht op de Parklaan. Bomen, water, zicht op de school… “Nu kijkt ze uit op het bos aan de achterzijde van Huize Brugchelen. Erg mooi, maar als je er de hele dag zit, is het ook heel stil”, licht haar zoon toe.


Mevrouw Umans wordt door haar zoon rondgeleid in haar nieuwe appartement.

Voorbereiding op verhuizing

De bewoners van Oudergaard en Brughelen zijn inmiddels goed voorbereid op de verhuizing. Hiervoor organiseerde Inovum op zaterdag 17 december jl. in beide verzorgingshuizen een informatiebijeenkomst. De meeste informatie hadden de bewoners en hun families vooraf al ontvangen, maar er viel nog veel toe te lichten. Manager Welmoet Gerritsen en verhuiscoördinator Lucie Mur, konden na hun presentaties de vragen goed beantwoorden. Er was ook een nieuwtje: “De verhuizer gaat uw spullen netjes en veilig inpakken, dat hoeft u niet zelf te doen.” Voor vele families een opluchting. Hoewel het voor de ouderen veel veranderingen zijn, lieten verschillende families na afloop weten tevreden te zijn over de voorbereidingen. “Het wordt uitstekend georganiseerd.”


Onder de vele bezoekers ook Ties Hagen (voorzitter Vrienden van Oudergaard en Brugchelen) en Niek Steenvoorden (voorzitter van de cliëntenraad).

De verhuizing vindt plaats van 24 tot en met 27 januari. De ouderen die gaan wonen in een groepswoning gaan eerst zodat zij er zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. De ouderen die gaan wonen in een appartement zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd, welk dagdeel hun spullen worden ingepakt en verhuisd. Alles wat gedemonteerd moet worden, zal de verhuizer ook weer monteren en op de juiste plaats neerzetten. De families helpen bij het inrichten. In Veenstaete staat op de dag van de verhuizing, voor iedere bewoner, een eerste maaltijd klaar in het nieuwe restaurant.

Belangstellenden welkom!

Kent u ouderen die overwegen te verhuizen naar een comfortabele, veilige, woning waar zij (op termijn) ook goede zorg kunnen krijgen? Attendeer ze dan op www.veenstaete.nl. Er zijn nog diverse appartementen te huur. Belangstellenden kunnen zich melden bij Bureau Zorgbemiddeling, telefoon 035 58 88 387.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief