WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zomertentoonstelling KadD
Kortenhoef, zo 8 januari 2012

In juni toont Kunst aan de Dijk werk van kunstenaars die zich lieten inspireren door het landschap rondom de plassen.

persbericht

In het spoor van Gabriël

Schilderkunst geïnspireerd door het plassengebied rondom Kortenhoef. Op de drempel van het nieuwe jaar willen wij u graag informeren over de aanstaande tentoonstelling van Kunst aan de Dijk.

De voorbereiding daarvan is in volle gang. In de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 tonen wij van 2 tot en met 24 juni 2012 een unieke selectie uit het werk van kunstenaars die zich in navolging van de schilder Paul Gabriël lieten inspireren door het bijzondere en sfeervolle landschap rondom de plassen.

In totaal zullen er ca 45 werken van kunstenaars als Paul Gabriel, Willem Roelofs, Jacob Ritsema, Arnoud Colnot, J. W. Weissenbruch, August en Barend van Voorden, Dirk Smorenberg te zien zijn; een deel daarvan komt uit particulier bezit.

Buiten de Oude School kunt u ook zelf het plassengebied verkennen en de plekken bezoeken die deze kunstenaars zo inspireerden. Tijdens de drie weken van de tentoonstelling zijn routes beschikbaar om per fiets, te voet of met de kano de favoriete plaatsen te bezoeken, waar de kunstenaars hun schildersezel opzetten. Ook zal er een speurtocht zijn voor kinderen van de scholen in de gemeente Wijdemeren. Zij kunnen zo ontdekkken hoe Kortenhoef en het plassengebied kunstenaars al meer dan 100 jaar inspireert.

De expositie is een unieke gelegenheid om de werken van de schilder Gabriël en bekende tijdgenoten te zien en met elkaar te vergelijken. We hopen u straks tijdens de opening van deze unieke expositie, of de dagen erna te mogen begroeten.

Rest ons nog u een goed en gezond 2012 te wensen.

De leden van de tentoonstellingscommissie van de Stichting Kunst aan de Dijk Pia van Wijnbergen, Tilly Klaassen, Nora van der Veer en Atie Gathier.

PS: Graag ook uw aandacht voor het Nieuwjaarsconcert van Kunst aan de Dijk:

Het European Union Quartet speelt jazz op donderdag 12 januari 2012 om 20.15 uur in het Oude Kerkje te Kortenhoef, Kortenhoefsedijk168. De kerk gaat om 19.30 open en er zal een welkomstdrankje gepresenteerd worden. Voor meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief