WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Motie over Staande Mast
Nederhorst den Berg, do 5 januari 2012

Maarten Haverkamp, Berger en Tweede Kamerlid (CDA) diende al op 28 april een motie in over eventuele problemen met de spoorbrug bij Weesp.

Verbetering trein- en wegverbindingen

Gisteren publiceerden wij de noodkreet van Sjors Chamboné uit Loosdrecht, die voorziet dat het (recreatieve) scheepvaartverkeer ondergeschikt gemaakt wordt aan de intensivering van het gebruik van de spoorverbinding tussen Weesp (Almere, Hilversum) en Amsterdam. Door die intensivering kan besloten gaan worden dat de spoorbrug vrijwel altijd gesloten blijft of geheel gesloten wordt met een beperkte doorvaarthoogte van drie meter. Die intensivering van het spoor moet volgens de planning de komende jaren gelijk op gaan met de verbreding van de A1, A6 en A9, waarbij er bij Muiden een aquaduct gepland is in de A1.

Motie over Spoorbrug

Maarten Haverkamp maakte ons attent op het volgende. Op 28 april 2011 dienden Charlie Aptroot (VVD, mr. 130 km) en Maarten Haverkamp (CDA, Berger) samen een motie in waarin zij aandacht vroegen voor de problematiek rond de Weesper spoorbrug over de Vecht.

overgenomen bericht

32 404 Programma hoogfrequent spoorvervoer

Nr. 47 MOTIE VAN DE LEDEN HAVERKAMP EN APTROOT

Voorgesteld 28 april 2011

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

  • constaterende, dat er in de huidige plannen «niets» gedaan wordt met de Vechtbrug voor wat betreft het spoorverkeer;
  • constaterende, dat er voor het autoverkeer gekozen zal worden voor een aquaduct;
  • overwegende, dat het risico bestaat dat de Vechtbrug bij Weesp een zwakke schakel in de oost-west-spoorverbinding blijft;
  • overwegende, dat er ook oog moet zijn voor de bevaarbaarheid van de Vecht, anders dan met alleen sloepen;

verzoekt de regering om onverkort vast te blijven houden aan de eerder gemaakte afspraken rondom de capaciteit en de tijdslijn waarop deze capaciteit beschikbaar wordt en de Kamer bij de definitieve besluitvorming ook in kennis te stellen van de situatie rondom de Vechtbrug in Weesp voor wat betreft capaciteit, beschikbaarheid en effecten op bevaarbaarheid van de Vecht,

en gaat over tot de orde van de dag.

Haverkamp
Aptroot

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief