WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mast strijken bij Weesp?
Oud Loosdrecht, wo 4 januari 2012

Sjors Chamboné is een actie gestart tegen plannen om de spoorbrug over de Vecht bij Weesp minder te openen of zelfs geheel te sluiten.

Sjors Chamboné, eigenaar van Rederij Loosdrecht, heeft diverse overheden er op gewezen dat er plannen zijn om de spoorbrug bij Weesp over de Vecht, met een hoogte van drie meter, alleen 's nachts te openen. In het kader van de verbreding van de A1 en de bouw van een brug en een aquaduct bij Muiden de komende jaren kan de overlast voor de waterrecreatie nog groter worden.

Chamboné mailde onder andere met Han Peter Voerman van de gemeente Stichtse Vecht (Loenen, Breukelen, etc.). Die antwoordde hem:


Beste meneer Chamboné,

Het klopt inderdaad dat er plannen zijn om de Spoorbrug in Weesp vaker te sluiten of zelfs geheel te sluiten in de toekomst. De gemeente Weesp gaat een onderzoek starten naar de economische gevolgen van het sluiten van de brug voor de toeristisch- recreatieve sector. Onder andere Waternet en onze gemeente Stichtse Vecht werken aan dit onderzoek mee. Wij zullen gezamenlijk optreden in de richting van het ministerie om het belang van een goed bevaarbare Vecht te verdedigen.

Vorige week sprak ik met een collega van u, meneer Kleine van Rederij Wolfrat. Hem heb ik aangeraden om als beroepsvaart ook gezamenlijk op te treden met betrekking tot dit onderwerp via de belangenvereniging Schuttevaer.

Wij zullen ondertussen ons best doen om de economische gevolgen van het sluiten van de brug in kaart te brengen en voor het voetlicht te brengen bij het ministerie. Als u nog vragen heeft over dit onderwerp kunt u mij gerust bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,

Han Peter Voerman
Beleidsadviseur Recreatie & Toerisme
Afdeling Economische Ontwikkeling


Sluiting van de spoorbrug bij Weesp kan wellicht gevolgen hebben voor de Loosdrechtse economie. Verbetering van weg- (A1, A6) en spoorverbindingen zullen ook gevolgen hebben voor de Wijdemeerse economie. Er wordt terecht gepleit voor onderzoek naar die effecten.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief