WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Minder schade dan in 2011
Wijdemeren, wo 4 januari 2012

Vierduizend euro schade op oudejaarsavond. Dat is veel minder dan de 12.000 euro van vorig jaar. Een prettig verlopen jaarwisseling.

persbericht

Minder schade rond jaarwisseling

De jaarwisseling is in Wijdemeren relatief rustig verlopen. Helaas is er wederom schade veroorzaakt door vuurwerk en vandalisme. De totale schade wordt geraamd op 4000 euro. Dit is ten opzichte van de schade van vorig jaar (12.000 euro) aanzienlijk minder.

De gemeente heeft veel gedaan om de schade aan gemeentelijke eigendommen te beperken. Prullenbakken werden op diverse plekken verwijderd en er gold een vuurwerkverbod bij scholen. Tevens heeft de gemeente toezichthouders ingezet in de week voorafgaand aan de jaarwisseling en tijdens de jaarwisseling zelf.

Burgemeester Smit: “We kunnen als gemeente terugkijken op een prettig verlopen jaarwisseling, mede door de inzet van de brandweer, de politie en de inwoners. Ik wil hen bedanken voor hun inspanningen en medewerking.”  

Inzet brandweer

Ook heeft de brandweer in de week voorafgaand aan de jaarwisseling op diverse plekken in de gemeente situaties aangetroffen die brandgevaarlijk waren, bijvoorbeeld door het achterlaten van (bouw)afval of containers op percelen. De eigenaren werden verzocht om de spullen op te ruimen. Tijdens de jaarwisseling heeft de brandweer slechts twee maal moeten uitrukken voor een containerbrand en een buitenbrand.

Aangifte vernielingen

De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van vernielingen aan 11 verkeersborden, 8 prullenbakken, een vissteiger en diverse speeltoestellen. In samenwerking met de politie verhaalt de gemeente zoveel mogelijk de veroorzaakte schade op de daders. Inwoners die getuige zijn geweest van vernielingen, kunnen daarvan nog melding maken bij de politie, telefoon: (0900) 8844 (lokaal tarief).

Veel vuurwerk al opgeruimd

Tijdens de extra veegronde op maandag 2 januari bleek dat veel bewoners gehoor hebben gegeven aan de oproep van de gemeente om het vuurwerk zelf op te ruimen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief