WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tien jaar Wijdemeren
Wijdemeren, di 3 januari 2012

Gisteren werd de nieuwjaarsbijeenkomst van Wijdemeren gehouden. Burgemeester Martijn Smit stond stil bij tien jaar Wijdemeren.

Er was een flinke opkomst gisteravond bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. Iedereen die iets heeft met Wijdemeren, zakelijk, politiek, verenigingsleven of anderszins maakte rond acht uur zijn opwachting. Het welkomstcomité werd, zoals altijd, gevormd door het voltallige college dat op rij de bezoekers welkom heette.

In zijn nieuwjaarstoespraak stond burgemeester Martijn Smit stil bij het feit dat Wijdemeren op de kop af tien jaar bestaat. (Op 2 januari 2002 kwam de gemeenteraad van Wijdemeren voor het eerst na de herindeling op 1-1-2002 bijeen.)


Burgemeester Martijn Smit

In zijn toespraak signaleerde burgemeester Smit dat de betrokkenheid voor andere kernen dan de eigen kern in Wijdemeren toeneemt. Hij sprak van het öpbloeiende Wijdemerengevoel. "Wijdemeren bouwt aan de toekomst. Er staat inmiddels een professionele organisatie klaar voor de burger." Hij complimenteerde de gemeenteraad met de daadkrachtige besluiten die in deze moeilijke tijd genomen zijn en worden. "Besluiten nemen, dat is ons werk." Wijdemeren laat zich volop horen ook in regionaal verband. In Wijdemeren steken de handen altijd uit de mouwen om aan te pakken.


Joop Hennis (DB) in gesprek met Herman Stuijver (Brug/WWW/Nieuwsster).

Wijdemeren wil een sterke speler zijn die samenwerkt met sterke partners. Het doel is om de burger het beste produkt tegen de laagste prijs te bieden. Naar de toekomst moet Wijdemeren een focus hebben en houden op de verder in de toekomst gelegen doelen waar met een heldere visie naar gestreefd wordt. Burgemeester Martijn Smit sloot af met de wens dat Wijdemeren vooral een betrouwbare overheid voor haar burgers zal zijn.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief