WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toneellessen Kortenhoef
Kortenhoef, do 23 februari 2012

Mirjam Arnoldy start met tonellessen voor kinderen in de basisschool-leeftijd in het gebouw van DSO aan de Kwakel. Tien lessen van anderhalf uur.

ingezonden bericht

Nieuw: toneellessen in Kortenhoef

Heb je kinderen op de basisschool die van toneelspelen houden? Dan kunnen ze voortaan dichtbij op les. Op woensdag 28 maart 2012 starten de lessen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar bij Studio Speels in Kortenhoef.

De lessen vinden plaats in het verenigingsgebouw van toneelvereniging DSO aan de Kwakel (tegenover de Gemeentewerf in Kortenhoef). Schrijf je snel in, want vol = vol.

In de lessen gaan we aan de slag met leuke speelse oefeningen waarbij de kinderen leren communiceren, presenteren, improviseren en uitbeelden. Hoe speel je dat je bang bent? Of blij? Of bang en blij tegelijk? Hoe gebruik je je stem daarbij en kun je ook iets uitbeelden zonder tekst? Elke les wordt gestart met het opwarmen van stem en lichaam. Daarna worden verschillende vaardigheden geoefend. Door hiermee ‘te spelen’ kunnen kinderen in het dagelijkse leven makkelijker situaties herkennen en leren ze hiermee om te gaan. Maar speelplezier is het allerbelangrijkste in de lessen van Studio Speels.

De lessen worden gegeven door Mirjam Arnoldy. Zij heeft veel ervaring met toneel, musicals en improvisaties. Ook is ze werkzaam als docent Communicatie aan de Hogeschool. ‘Kinderen zijn vooral erg goed in improvisatie-oefeningen. Ze verzinnen zonder moeite de mooiste verhaallijnen met elkaar. Het is ongelooflijk leuk om dat te zien’, aldus Mirjam. ‘Soms zijn ze nog wat verlegen, maar omdat je met z’n allen hetzelfde doet, gaat dat gauw weg. Ik denk dat toneelspelen voor kinderen belangrijk kan zijn voor hun zelfvertrouwen. Daarnaast wordt hun fantasie geprikkeld. Toneelspelen is voor creatieve kinderen een uitlaatklep. Niets is gek, alles is goed! Ik heb heel veel zin in de lessen’, zegt Mirjam enthousiast.

De lessen vinden plaats op woensdagmiddag. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, zullen de kinderen worden ingedeeld naar leeftijd. De lessen vinden plaats tussen 13.30 en 17.30 uur. De kosten zijn 75 euro voor 10 lessen van 1,5 uur.
Geef je snel op en/of vraag meer informatie: mail: mirjam.arnoldy at planet.nl, of bel: 06-57644412.

Mirjam Arnoldy
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief