WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mercedes-museum?
Loosdrecht, wo 22 februari 2012

In de toekomstvisie van de gemeente wordt het Mercedes-museum in Loosdrecht dan weer wel en dan weer niet genoemd. Het CDA vraagt hoe het zit.

Al in 2004 werd er gesproken over de vestiging van het Mercedes-museum.

persbericht

Vragen Mercedes-Benz museum Loosdrecht

Al vele jaren wordt gesproken over een Mercedes-museum in Loosdrecht. Een particulier initiatief van een Loosdrechtse ondernemer. Eind 2007 bezocht het voltallige college met een delegatie van Gedeputeerde Staten de initiatiefnemer om te plannen te bekijken.

In de allereerste bespreking over de Structuurvisie - tijdens de commissie Ruimte en Economie van 4 februari 2009 – wordt het museum als een gewenste ontwikkeling gezien:

'Het automuseum is een particuliere ontwikkeling aan de Oud-Loosdrechtsedijk buiten de rode contour van het streekplan. Het museum zal een unieke collectie oldtimers van het merk Mercedes herbergen. De komst van dit museum zal naar verwachting Loosdrecht op de kaart zetten bij een grote schare autoliefhebbers. Daarmee heeft de gemeente er een seizoensverlengende attractie bij.'

Vandaar ook de verbazing van de CDA-fractie toen bleek dat het museum nu niet meer is opgenomen in de onlangs gepresenteerde Structuurvisie.

Temeer omdat bij de commissie Ruimte en Economie in februari 2009 nog bleek dat projecten die buiten de rode contour van het streekplan worden gesitueerd alleen op provinciale medewerking kunnen rekening als ze in de structuurvisie zijn opgenomen.

Tijdens deze commissievergadering heeft het toenmalige raadslid Van Waveren (DBL) gevraagd onder welk bestemmingsplan het automuseum valt. Het antwoord van de toenmalige portefeuillehouder Van Henten: ' Het Automuseum – op die plaats een goede zaak – in het bestemmingsplan Tussen de Dijken.'

Maar ook in het onlangs gepresenteerde bestemmingsplan Tussen de Dijken is het museum niet opgenomen. Uit de nota van inspraak en overleg blijkt dat er nog geen besluitvorming over heeft plaatsgevonden.

Toch meldt de huidige portefeuillehouder in februari 2011 op vragen in de commissie Ruimte en Economie dat hij in gesprek is met de ondernemer (maar het plan moet wel passen) en hij wacht op de plannen die ingediend zullen worden.

Voor de CDA-fractie is het onduidelijk hoe het particulier initiatief, dat zowel in de vorige- als in deze raadsperiode op brede steun van de gemeenteraad lijkt te kunnen rekenen, op korte termijn gerealiseerd kan worden.

De CDA-fractie heeft de volgende vragen:

  1. Waarom is het museum niet opgenomen in de Structuurvisie, terwijl het project wel buiten de rode contour ligt?
  2. Bent u het met het citaat uit 2009 eens dat het museum Loosdrecht op de kaart zal zetten voor een grote schare autoliefhebbers?
  3. Bent u het met het citaat uit 2009 eens dat de gemeente er met het museum een seizoensverlengende attractie bij heeft?
  4. Bent u het met het citaat uit 2009 eens dat het museum op die plek een goede zaak is?
  5. Is er sprake van brede steun in het huidige college? Zijn er collegebesluiten die dit bevestigen? Zo ja, welke?
  6. Wat wordt bedoeld met de opmerking van de portefeuillehouder in februari 2011 `de plannen moeten wel passen’? Waar moet het plan inpassen?
  7. Waarom is het plan niet opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan Tussen de Dijken?
  8. Wanneer heeft de ondernemer voor het eerst plannen ingediend? Welke onderzoeken zijn inmiddels gedaan? Welke aanpassingen hebben plaatsgevonden? Wanneer is het laatste plan ingediend? Wat is nu nog het knelpunt?
  9. Bent u het met de CDA-fractie eens dat het museum op brede steun van de gemeenteraad lijkt te kunnen rekenen?
  10. Wanneer verwacht u de gemeenteraad duidelijkheid te kunnen geven over de te volgen procedure, uitgaande van een zo spoedig mogelijke realisering van het museum?

Wij verzoeken u de vragen schriftelijk te beantwoorden. Afhankelijk van uw beantwoording zullen wij het presidium verzoeken het onderwerp voor de eerstvolgende vergadering van de Commissie Ruimte en Economie te agenderen.

Met vriendelijke groet,

Namens de CDA-fractie

Theo Reijn
Jan Verbruggen
Herman Veldhuisen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
MB website
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief