WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voorjaarsvakantie NatMon
's-Graveland, vr 10 februari 2012

In de voorjaarsvakantie zijn er volop activiteiten voor gezinnen bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland.

persbericht

Pluis mee met Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

In de voorjaarsvakantie zijn er volop activiteiten voor gezinnen bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Op woensdag 29 februari ‘’braakballen pluizen’’. Op vrijdag 24 februari en donderdag 1 en vrijdag 2 maart van 14.00 tot 16.00 uur is er ‘’broodje bakken in de natuur’’.

Broodje bakken in de natuur

Speciaal voor gezinnen met kinderen vanaf vier jaar is er op vrijdag 24 februari en donderdag 1 en vrijdag 2 maart van 14.00 tot 15.30 uur broodje bakken in de natuur. Ga samen met een gids op pad en houd je oren, ogen en neus wijd open. Ruik de geuren van de bomen en misschien wel van een vos. Als je heel stil bent zie je misschien wel een ree. Na afloop bak je een lekker warm broodje boven het kampvuur. Vooraf aanmelden is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 5,- per persoon en niet-leden € 7,- per persoon.

Braakballen pluizen

Dat roofvogels kleine dieren zoals muizen en vogeltjes met huid en haar opeten, wist jij vast al. Maar wist je ook, dat ze sommige delen niet kunnen verteren en dus uitbraken? Die braakballen kun je uitpluizen. Spannend om te doen en uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt. Een natuurgids helpt je daarbij en je krijgt een mooie zoekkaart met schedeltjes en botjes mee naar huis. Na afloop plak je de botjes op een kaartje en dat neem je mee naar huis. Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Van te voren aanmelden is niet nodig. Kom tussen 11.00 en 15.00 uur naar het bezoekerscentrum en doe mee! Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen € 4,50 per kind en niet-leden € 7,50 per kind.

Aanmelden en vertrekpunt

De excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek. Bij broodje bakken in de natuur kunnen helaas maar een beperkt aantal deelnemers mee, reserveer daarom tijdig. Dit kan telefonisch bij het bezoekerscentrum 035-656 30 80. Of bel de ledenservice van Natuurmonumenten tijdens kantooruren, 035-655 99 55. Reserveren kan ook via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief