WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA organiseert NL DOET
Wijdemeren, ma 6 februari 2012

Op 16 en 17 maart 2012 gaan leden van het gemeentebestuur klussen in het kader van de vrijwilligersactie NL DOET.

persbericht

Voor 10 februari subsidie aanvragen
NL DOET 2012: College en raad Wijdemeren gaan klussen

Op 16 en 17 maart 2012 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds. In Wijdemeren gaan ook de voltallige gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders klussen aanpakken.

Dat is het resultaat van de door het CDA ingediende 'Kerstmotie' tijdens de raadsvergadering van december. In de motie zijn de gemeenteraadsleden, fractieassistenten en het college opgeroepen mee te doen aan de nationale vrijwilligersdagen NL DOET. De motie is unaniem aangenomen.

Samen aan de slag

Het CDA heeft de organisatie van de gezamenlijke actie in Wijdemeren inmiddels op zich genomen. Voorlopig zijn vier klussen vastgelegd. In Ankeveen bij ASV, in Nieuw-Loosdrecht bij de Beukenhof, in Kortenhoef bij BMOL en in Oud-Loosdrecht bij SailWise. In de totaal zijn voor deze klussen minimaal 45 vrijwilligers nodig. Naast de politici worden bestuursleden van politieke partijen en andere inwoners van onze dorpen opgeroepen mee te doen. Aanmelden kan bij: info@wijdemeren.cda.nl.

Een klus te klaren?

Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NL DOET is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NL DOET net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www.nldoet.nl. Als je dit vóór 10 februari 2012 doet, dan kan het Oranje Fonds een bijdrage geven van maximaal € 500,-

NL DOET is een initiatief van het Oranje Fonds

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Bij veel dorpsactiviteiten zijn ze onmisbaar. Als er bijvoorbeeld geen vrijwilligers zijn die, onder barre omstandigheden, aan de ijsbanen werken betekent dat minder schaatsplezier en minder veiligheid op het ijs. Met NL DOET stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Zo laten we zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Vorig jaar waren al 250.000 Nederlanders actief tijdens NL DOET, een recordaantal. In 2012 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen. Dit jaar bestaat het Oranje Fonds 10 jaar. Het Fonds is ingesteld bij het huwelijk van de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Zij zijn het beschermpaar van het Fonds.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief