WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kortenhoefse Dartpijlpuntjes
Kortenhoef, zo 5 februari 2012

Patrick Kreuning zond ons zijn maandelijkse verslag van de verrichtingen van de darters in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Darters WVK zetten de pijlpuntjes op de i

Het was weer een drukke maand. Zo werd begonnen met een thuistoernooitje tussen WVK2 en een gelegenheidsteam wat deels bestond uit het nieuw te vormen team, te weten: Brian, PeKa, Victor en Jeremy. Uiteindelijk werd het een 6 tegen 6 toernooi waarbij het gelegenheidsteam met 6-3 verloor, maar het voor een stel nieuwkomers helemaal zo gek nog niet deed.

WVK2 won 3 partijen met respectievelijk 5-4, 5-4 en 6-3. Ze lieten dus de nodige sets aan de tegenstander, maar deden het goed genoeg om de tweede plek muurvast in handen te houden.

De eerste plaats raakt langzaam uit zicht, maar zakken naar de derde plaats is nog onwaarschijnlijker, dan zouden ze twee keer met 9-0 omoeten verliezen, en dan is het nog maar de vraag of de nr 3, De Thunderbirds, genoeg punten haalt om ze voorbij te streven. Komende week mogen de heren uit tegen Bosgenoegen4, die eerste staat, mochten ze daar nu met grote cijfers winnen, 7-2 of 8-1, dan kan de strijd om de eerste plaats nog wel eens spannend gaan worden. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen Kajuit 1.

Peter heeft inmiddels alweer 10 maal 180 gegooid, Michel staat inmiddels op 6, Berrie en Berend beiden op 1. Ook de 4 hoogste finishes binnen het team zijn gegooid door Peter, 147, 126, 120 en 118. Een echte klasbak dus, misschien toch eens tijd om aan de grote toernooien deel te gaan nemen.

Met WVK3 blijft het helaas tobben, de ene nederlaag na de andere, pas 2 van de 16 wedstrijden werden gewonnen. Ze staan daarmee stijf onderaan maar wellicht is er weer kans op een overwinning over twee weken, als Cafe de Baron hen in Hilversum opwacht, die staan namelijk maar één plaatsje boven hen. In de statistieken zijn de heren niet terug te vinden. Maar daar veel leden van dit team het te druk hebben met zaken als werk heeft men besloten er na dit jaar een pijlpunt achter te zetten en het team op te heffen. Enkele leden zullen nog overgaan naar andere teams, wellicht ook naar het nieuwe team, waar ze meer dan welkom zijn.

WVK Net nie wist de eerste match van dit jaar te winnen van The Dolly’s en hebben daarmee de aanval ingezet op de tiende plaats, men staat nu nog elfde, maar de nrs 8,9 en 10 staan nog binnen bereik. Dit gemengde team staat redelijk tot goed te gooien, maar toch lopen ze nog regelmatig tegen een 7-2 of 8-1 nederlaag op. Het lastige van darten is ook meestal niet om veel punten te gooien, maar om via een dubbel uit te gooien. Dat vereist een hoop training en precisie. Zelfs de top darters hebben daar nog wel eens moeite mee. Zo zag ik een speler van wereldniveau op tv 9 pijlen op een dubbel missen. The double is always trouble.

WVK Net nie wacht eerst een uitwedstrijd tegen Hartstikke dorst en daarna thuis tegen The Black Cat die dus op de tiende plaats bivakkeren. Als die wedstrijd gewonnen wordt stijgt WVK Net nie minimaal naar de tiende plaats.

Tot slot heeft WVK2 nog voor de beker gegooid afgelopen week.

Ook in de beker doen de heren het erg goed, Peter heeft er 3 maal 180 gegooid terwijl Michel de hoogste finish, van 136 heeft weten neer te zetten.

De thuiswedstrijd was tegen een team uit de onderste regionen van de eerste divisie, daar het team van WVK bovenin de tweede divisie staat dus een goede testcase voor volgend jaar. De singels verliepen niet geheel volgens plan, de WVK-ers kwamen met 3-1 achter te staan, maar door de 4 koppels en de bierronde te winnen schaarde het team zich bij de laatste 32. En het lijkt er op dat ze zich in de eerste divisie misschien wel kunnen gaan handhaven volgend jaar. Maar de tijd zal het leren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief