WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ankeveen Atistique Nadert
Ankeveen, ma 27 augustus 2012

Zaterdag over 2 weken is het zover. Dan zal het terrein van de Ankeveense IJsclub zijn omgetoverd tot een groot festivalterrein.

ingezonden bericht

Ankeveen Artistique

Zaterdag over 2 weken is het zover. Dan zal het terrein van de Ankeveense IJsclub zijn omgetoverd tot een groot festivalterrein.

Wat 5 jaar geleden begon als een kunstmarkt, die gehouden werd parallel aan de zaterdagse foodmarkt, is uitgegroeid tot een evenement waar Ankeveen trots op kan zijn.

Hoewel de aanmeldingen aanvankelijk wat aarzelend op gang kwamen, lijkt er inmiddels sprake te zijn van een sneeuwbaleffect, zo van: als jij op het Art Festival in Ankeveen gaat staan, wil ik er ook bij! Want het aantal aanmeldingen blijft binnenkomen en de teller is de 60 reeds gepasseerd! Ook enkele kunstgaleries hebben hun deelneming toegezegd.

Kinderworkshops

Een grote verandering dit jaar, is dat ook de jeugd aan zijn trekken kan komen.
In een aparte tent zullen workshops worden georganiseerd voor kinderen van 4 tot ca. 10 jaar. De kosten hiervoor bedragen € 6,- per kind. Het is niet nodig om vooraf hiervoor in te schrijven.
Wat valt er te doen: schilderen op doek, beschilderen en decoreren van spiegel of kaptafeltje; beschilderen en decoreren van schatkistje; figuurzagen.
Ook zullen er gratis activiteiten zijn: hoefijzer gooien, zaklopen, blikgooien, sjoelen, hoepelen, tekenen, kleuren etc.
U kunt uw kind met een gerust hart hier enige tijd laten vertoeven, zodat u zelf rustig over het festivalterrein kunt lopen.

Podium

Een nieuw element dit jaar is de live muziek en dans. Bij het podium kunt u genieten van sfeervolle en swingende saxofoonmuziek, en er zullen demonstraties gegeven worden van de Argentijse tango.
In de infostand aan het begin van het terrein kunt u zien hoe laat elk optreden gepland staat.

Raku-oven

Beslist spectaculair is de aanwezigheid van Ilja Pronk, die keramiek zal gaan stoken in een Raku oven.
Hoe gaat dat? Na het vormen van de objecten uit ‘charmotte ‘ klei, worden deze gedroogd. Na het drogen worden ze eerst in een elektrische oven gestookt, de zgn. biscuitbrand. Daarna wordt de glazuurlaag aangebracht en wordt er opnieuw gedroogd. Dan wordt er gestookt in een houtoven. Als het glazuur gesmolten is zo rond de 1100 graden, worden de stukken met een tang uit de oven gehaald en 20 minuten gesmoord in een vat met zaagsel of stro. Waar het object niet geglazuurd is wordt het zwart en waar wel glazuur zit krijgt het de kleuren tot aan metallisch toe. Deze zgn. reductie wordt gestopt in het water.
De demonstraties zullen de gehele dag door plaatsvinden.

Informatie

De organisatie is in handen van de Stichting Bruisend Ankeveen. Meer informatie staat op www.bruisendankeveen.nl. Hier staat ook de deelnemerslijst en het laatste nieuws over Ankeveen Artistique.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief