WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gondelvaart Kortenhoef
Kortenhoef, vr 24 augustus 2012

Op de eerste (zater)dag van september wordt 's avonds de Kortenhoefse Gonvelvaart georganiseerd door de Stichting Blok.

persbericht

Gondelvaart van Kortenhoef al op 1 september

Alleen echte pramen mogen meevaren tijdens de Gondelvaart van Kortenhoef. Een voorwaarde waar nooit de hand mee is gelicht en die dit evenement ook zo bijzonder maakt.


De winnaars van 2011: Alice in Wonderland, van Emma, Rosaline, Danique en Jente.

En zo typerend voor (Oud-)Kortenhoef. Uiteraard maakt dat het niet altijd eenvoudig voor de vrijwilligers om juist op die eerste zaterdag in september aan voldoende pramen te komen. Pramen ook waarvan de organisatie vindt dat ze nog prima in staat zijn om zonder problemen de deelnemers mét hun creaties aan de Gondelvaart te laten deelnemen. Gelukkig zijn er altijd weer Natuurmonumenten en particulieren die belangeloos hun pramen beschikbaar stellen.

Ieder jaar weer is die eerste zaterdag in september in Kortenhoef vanaf het middaguur tot en met de kleine uurtjes één groot feest. Met de braderie langs de Kortenhoefsedijk als rode draad met daarlangs meer dan honderd palingrokers uit het hele land en vaak ook van ver daarbuiten. Palingrokers die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Palingroken. Vanaf drie uur ‘s middags probeert de jury uit zoveel kwaliteit de winnaars aan te wijzen en slaagt daar ook altijd weer in.

En dan kunnen vroeg in de avond de pramen al bekeken worden bij de ‘vlootschouw’ aan het Dode Eind, de aftakking rechts van de Kortenhoefsedijk.
Daarna varen de boten via het kanaal naar de Kortenhoefsedijk waar ze door jong en oud bewonderd worden. Na afloop is op het terrein van de Oude School in een grote tent feest met 'live' muziek en vindt rond 23.00 uur de prijsuitreiking plaats, waarbij de pramen worden beoordeeld door een deskundige jury en door het aanwezige publiek.

Douwe van Essen, namens de organisatie van de Gondelvaart van Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief