WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
2000ste Bezoeker Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, do 23 augustus 2012

Gisteren ontving Kasteel-Museum Sypesteyn de 2000ste bezoeker van dit jaar. Voor Sypesteyn een uitzonderlijk aantal.

persbericht

2000ste bezoeker Kasteel-Museum Sypesteyn in 2012
Tentoonstelling Melchior de Hondecoeter schilder voor buitenplaatsen te gast op Sypesteyn groot succes

Op 22 augustus 2012 ontving Kasteel-Museum Sypesteyn de 2000ste bezoeker van dit jaar. Voor Sypesteyn een uitzonderlijk aantal binnen korte tijd. Hans Oosterwal uit Hengelo bezocht met een collega Kasteel-Museum Sypesteyn om de tentoonstelling over Melchior de Hondecoeter te bekijken.

Huib Tijssens, directeur van Sypesteyn overhandigde hem een mooi cadeaupakket waarin onder andere de catalogus die speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt is. De reactie van de heer Oosterwal, die speciaal voor de Hondecoeter tentoonstelling kwam: ‘Ik ben helemaal overdonderd!’

Kasteel-Museum Sypesteyn organiseert deze tentoonstelling in het kader van het themajaar van de Historische Buitenplaats en het eeuwfeest van het kasteel. Momenteel is werk van De Hondecoeter door de verbouwingen van het Rijksmuseum en het Mauritshuis nauwelijks te zien. Bovendien zijn de meeste schilderijen in de Loosdrechtse tentoonstelling afkomstig uit particulier bezit en dus voor het publiek normaal niet te bezichtigen.

Als u die tentoonstelling nog niet hebt gezien, haast u dan, hij loopt nog tot 30 september. Alleen te bezoeken met een rondleiding. Naast een bezoek aan het kasteel is ook de tuin, waar tijdelijk exemplaren van historische hoenderrassen logeren, zeer de moeite waard.

Kasteel Sypesteyn en de tentoonstelling zijn uitsluitend te bezoeken met een rondleiding. Het museum is gelegen aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 150 te Nieuw Loosdrecht. Zie voor openingstijden en informatie over extra activiteiten www.sypesteyn.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief