WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Woonruimteverdeling
Wijdemeren, vr 23 september 2011

Gisteren is een nieuw convenant ondertekend tussen gemeenten en woningbouwcorporaties over de verdeling van woonruimte in het gewest.

persbericht

Convenant woonruimteverdeling Gooi en Vechtstreek 2011 ondertekend

Op 22 september hebben de wethouders wonen van de negen gemeenten in het gewest Gooi en Vechtstreek en de directeuren van de woningcorporaties het Convenant woonruimteverdeling Gooi en Vechtstreek 2011 ondertekend in het nieuwe gewestkantoor aan de burgemeester de Bordesstraat 80 te Bussum. De ingangsdatum van het convenant is 29 september 2011.

In het convenant staan de afspraken vermeld die gemeenten en woningcorporaties samen hebben gemaakt over de nieuwe manier van het verdelen van de sociale huurwoningen in de regio. Dergelijke afspraken zijn nodig omdat er in onze regio al jarenlang sprake is van een ernstig tekort aan vrijkomende woningen. Dit dwingt gemeenten en woningcorporaties ertoe om het beperkte aantal woningen dat vrijkomt zo goed mogelijk te verdelen.

De grootste veranderingen ten opzichte van de ‘oude’ manier van verdelen zijn dat de woningen verdeeld worden op basis van inschrijftijd en dat woningzoekenden niet weer achteraan in de rij staan als zij opnieuw willen verhuizen. De nieuwe afspraken over het verdelen van de woningen zijn er vooral op gericht om een betere doorstroming in de sociale huurmarkt te krijgen.

Een jaar na de ingangsdatum van het Convenant woonruimteverdeling Gooi en Vechtstreek 2011 gaan gemeenten en de woningcorporaties de nieuwe afspraken over het verdelen van woonruimte evalueren.

Meer informatie over de nieuwe manier van het verdelen van woonruimte kunt u verkrijgen bij de woningcorporaties of en de websites van de woningcorporaties en op www.woningnet.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
19 gr.
windkr. 2