WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Aanpak Zwerfafval
Wijdemeren, di 13 september 2011

De verantwoordelijke wethouders in het gewest, praten op 21 september over eventuele voortzetting van de aanpak van zwerfvuil.

persbericht

Krijgt regionale aanpak zwerfafval een vervolg?

Donderdag 31 augustus jl. is het regionale zwerfafvalproject na tweeëneenhalf jaar looptijd afgerond. Voor het project is door Agentschap.NL subsidie verleend.

Het project had tot doel zwerfafval in Gooi en Vechtstreek op de kaart te zetten, kennisuitwisseling tussen de gewestgemeenten te bevorderen en zwerfafvalsamenwerking in de buitenruimte te bevorderen. Gewestgedelegeerde dhr. Jean van der Hoeven sprak tijdens de afsluitende bijeenkomst in aanwezigheid van vertegenwoordigers van gewestgemeenten, de GAD en GNR zijn waardering uit voor hetgeen er gezamenlijk was bereikt en prees daarbij de inzet van alle betrokkenen. Volgende maand beslissen de gemeenten of de aanpak van zwerfafval in regionaal verband een vervolg krijgt.

Vanaf begin 2009 hebben de gemeenten, de GAD en natuurbeheerorganisaties samengewerkt om de overlast van zwerfafval terug te dringen. Een en ander heeft geresulteerd in meer aandacht voor zwerfafval, een schonere buitenruimte en tal van initiatieven van inwoners uit de regio. Ook is er lesmateriaal voor scholen ontwikkeld en is de schoonbeleving van inwoners toegenomen. Gewest gedelegeerde Jean van der Hoeven noemde het project succesvol en een goed voorbeeld van regionale samenwerking. Het onderling kennis uitwisselen en het gezamenlijk voeren van campagnes is voor alle betrokkenen voordelig. Zelf sprak de Van der Hoeven de wens uit de gezamenlijke aanpak in de toekomst voort te zetten.

Op 21 september a.s. bespreken de portefeuillehouders milieu van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek of de regionale aanpak van zwerfafval een vervolg krijgt en in welke vorm.

Voor meer informatie over plastic: www.schoongooienvecht.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
17 gr.
windkr. 3