WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concerten Jagthuis
Horstermeer, vr 9 september 2011

Zondag 25 september is het zover, dan start het concertseizoen in Het Jagthuis in de Horstermeer met twee opmerkelijke concerten.

persbericht

Verrassend concertseizoen bij Jagthuis
Start met nieuw- en 100-jaar oud geluid

In de zomer kwam de nieuwe concertbrochure van Het Jagthuis al uit. Zondag 25 september is het zover, dan start het seizoen met twee opmerkelijke concerten.

Dit jaar bestaat het GeNeCo -Genootschap Nederlandse Componisten- 100 jaar. Dat wordt die zondag in Het Jagthuis gevierd en u kunt er bij zijn! Om één uur begint een lunchconcert met rietkwintet Pentatiek. GeNeCo-leden Martijn Voorvelt, Sylvia Maessen en Christiaan de Jong hebben voor dit programma nieuwe stukken geschreven. Daarnaast speelt Pentatiek al eerder geschreven stukken van Kee, Eisma en Manassen. Pentatiek Rietkwintet bestaat uit: Paloma de Beer, hobo; Margreet van der Molen, klarinet; Anne Groenewege, saxofoon; Marij van Gorkom, basklarinet en Fabiola Hallen, fagot. Met dit programma laat Pentatiek u op een prettige en toegankelijke manier kennis maken met de kracht en diversiteit van muziek van nu en uit ons eigen land.

Om half vier begint het theeconcert met het Pianistencollectief Scarbo. Maar liefst 12 pianisten spelen werken uit de afgelopen 100 jaar. Van Henriette Bosmans, Léon Orthel, Rudolf Escher, Louis Andriessen en vele anderen. Het programma eindigt met zes pianisten aan één vleugel in een compositie van Mayke Nas. Scarbo Pianistencollectief werd opgericht in 2005 en bestaat uit een vaste kern van 15 pianisten. Zij beheersen een veelzijdig repertoire en leggen zich toe op het geven van concerten rond één bepaald thema waaraan iedere pianist een bijdrage levert. Pianisten die in Het Jagthuis komen spelen zijn: Annette Middelbeek, Renate Hasselaar, Ineke Canté, Yumi Toyama, Lisette van de Loo, Jasper Bon, Frank Herman, Arnaud Rosdorff, Liesbeth Spits, Petra Luteijn, Xenia Evers en Martijn Smits.

Alles is na te lezen in de nieuwe seizoensfolder. Daarin staat ook de nieuwe concertserie op de vrijdagavond aangekondigd. Wilt u een brochure ontvangen, mail dan uw naam en adres naar stal@jagthuis.nl of vraag er een aan bij Het Jagthuis (zie onder). Alle concerten staan ook vermeld op de website: www.jagthuis.nl.

Concerten 25 september:

13 uur, lunchconcert – Pentatiek Rietkwintet, 13 euro
15.30 uur, theeconcert – Scarbo Pianistencollectief, 17 euro
Tussen de concerten door is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder en (alleen met reservering) te lunchen in Het Jagthuis. De hele dag inclusief lunch is 40 euro.

Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 2