WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Programma Kunst a/d Dijk
Kortenhoef, do 8 september 2011

Op 6 oktober 2011 gaat het nieuwe programma van Kunst aan de Dijk van start. Met een grote variatie aan activiteiten.

persbericht

Jaarprogramma Kunst aan de Dijk is uit

Op 6 oktober 2011 gaat het nieuwe programma van Kunst aan de Dijk van start. Ook de komende winter kunt u genieten van bijzondere concerten, gevolgd door een literaire avond en een tentoonstelling in het voorjaar. Gerenommeerde topmusici worden afgewisseld met jonge talenten, die u bij ons voor het eerst kunt beluisteren.

We openen het seizoen met een solorecital van de beroemde pianiste Klára Würtz. Zij doet haar Hongaarse wortels eer aan met een programma rondom Liszt en Bartok. Daarna presenteren we u een jong, enthousiast en dynamisch strijkkwartet: het Ragazze Kwartet. Zij nemen u mee naar Praag met werken van Schulhoff, Mozart en Suk.

Jazz met nieuwjaar

Jazz met nieuwjaar begint een (prille) traditie bij Kunst aan de Dijk te worden. Dit jaar is het podium aan Iman Spaargaren en zijn European Union Quartet. De verrassing van het jaar is misschien wel het Calefax Rietkwintet, vijf virtuoze houtblazers (hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot) die tot de absolute top op hun gebied behoren. Ook verrassend is de combinatie van cello en harp in een recital van Larissa Groeneveld en Gwyneth Wentink.

Armando

Tijdens onze jaarlijkse literaire avond staat het multitalent Armando centraal.  Armando is bekend als violist, theater- en filmmaker en schrijver. Hij wordt op 19 april geïnterviewd door Wim Brands, bekend van het VPRO-programma Boeken. Bovendien kunt u tijdens deze avond een documentaire over Armando zien.

Kinderconcert

Net als in de afgelopen jaren organiseert Kunst aan de Dijk ook het komend seizoen weer een kinderconcert. In mei treedt BV De Pianomannen op, een grappig en absurdistisch programma met pianomuziek van de Franse componist Erik Satie. Computeranimaties op een videoscherm zijn de tegenspelers van beide pianisten. Zij lijken zelf meer en meer in de filmpjes verzeild te raken.

Tentoonstelling

Het programma 2010-2011 wordt afgesloten met een tentoonstelling in de Oude School, eveneens aan de Kortenhoefsedijk. De tentoonstelling zal drie weken duren en vindt plaats in juni. Het onderwerp wordt bekendgemaakt via de website.

Meer informatie

Meer informatie over het jaarprogramma van Kunst aan de Dijk vindt u op de website www.kunstaandedijk.nl. Wilt u het jaarprogramma ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
Zware buien
16 gr.
windkr. 4