WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren Kampioen Leges
Wijdemeren, wo 26 oktober 2011

Wijdemeren heft de hoogste leges van het land voor paspoort, rijbewijs plus uittreksel uit het GBA. Dat stelt de Consumentenbond vast.

Kampioen Leges

De Consumentenbond geeft ook een Geldgids uit. Daarin staan de woonlasten van alle gemeenten in Nederland. Qua woonlasten zit Wijdemeren dit jaar in de middenmoot. Anders is het volgens de Geldgids gesteld met de prijs die Wijdemeren vraagt voor gemeentelijke documenten. Daar is Wijdemeren kampioen van Nederland met € 130,20 voor paspoort plus rijbewijs plus uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie, de GBA. Tweede is Deventer met € 128,85. Op de derde plaats staat de stad Groningen met € 128,60. Vooral de prijs van rijbewijs en uittreksel drijven de prijs fors op, aldus de Geldgids. "Geen jaarlijks terugkerende post, toch kunnen ze een flinke aanslag op de portemonnee zijn.":zo schrijft de Geldgids.

Binnenkort besluit de gemeenteraad over de begroting en de woonlasten voor volgend jaar. Wat later, in december, wordt een besluit genomen over de legestarieven in 2012. Dat gaat over alle leges, van de prijs van een fotokopie tot die van een bouwvergunning, maar ook over het paspoort, het rijbewijs en het uittreksel. Blijft Wijdemeren kampioen?

In dat verband is het ook aardig om nog even de oproep van DB op 7 mei in herinnerinmg te roepen om een rem te zetten op al te uitbundige stijging van de OZB.

bron
cons.bond
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
13 gr.
windkr. 3