WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Posters zijn Prima
Kortenhoef, di 18 oktober 2011

Margee Kemp is positief over de kanker- en vrouwenhandelposters langs onze wegen. Affiches voor 50-jarigen, die in het dorp worden opgeplakt, die ergeren haar.

Op Twitter kreeg de WWK vandaag bijval en kritiek, evenals via de reactieknop op deze site. De bijval en de kritiek hielden elkaar aardig in evenwicht.

Lennart Bonapart twitterde ons de link naar zijn column over dit onderwerp.

ingezonden brief

Hoe is het mogelijk het dat wij de tekst en foto's van de posters zo anders intepreteren!? Wat ik er uit haal is, dat het ondergaan van behandelingen tegen kanker, topsport is. Geestelijk en lichamelijk.

Als ik op Tegenkracht google staat er letterlijk "Stichting Kanker en Sport" “Wij bieden kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan." Is dat een slechte doelstelling?

De mevrouw met de barcode? Handelswaar, dat is de boodschap, zo worden deze vrouwen behandeld.

Dat deze acties confronterend zijn vind ik niet verkeerd, over het algemeen draaien mensen zich liever om bij andermans ellende. We "zien" het liever niet.

Het dorp vol met billboards? Ik erger me meer aan de affiches die b.v. voor 50-jarigen overal opgeplakt worden en NOOIT meer opgeruimd. Ze waaien vanzelf wel weg toch!

Margee Kemp
Kortenhoef

Naschrift:

Voor alle duidelijkheid, het gaat mij om de smakeloze reclameboodschap, niet om de doelstelling van de stichting die er achter zit. Dat moeten ze echt helemaal zelf weten. Kanker is geen sport, is geen wedstrijd. Kanker is een ziekte, net als MS en veel andere (levensbedreigende) ziekten. Dat is de crux van mijn kritiek. Maar..., over smaak valt niet te twisten.

Affiches voor 50-jarigen? Ik ga er eens op letten...

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3