WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vermeer Trio in Jagthuis
Horstermeer, di 11 oktober 2011

Het Vermeer Trio komt heel graag op zondag 23 oktober om 15.30 uur spelen in het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Vermeer Trio in Jagthuis

Vermeer Trio komt heel graag op zondag 23 oktober om 15.30 uur spelen in het Jagthuis in de Horstermeer.

Het was ongelooflijk, maar toen we in januari begonnen met programmeren voor dit seizoen hadden de drie leden van het Vermeer Trio in hun agenda nog één gaatje, en wel op 23 oktober. Ze komen!

Voor wie ze niet kent: violist Tjeerd Top, cellist Johan van Iersel en pianist Jeroen Bal vormen sinds 2009 het Vermeer Trio. De violist en cellist hebben beide een drukke baan aan de eerste lessenaar in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en ook de pianist treedt daar regelmatig op.

En toch dat mailtje van Jeroen: ‘we komen heel graag in het Jagthuis spelen’. Jeroen: “Het is altijd weer een feest om met z’n drieën in een soort flow te komen, waar alles op zijn plek valt: techniek, passie en samenspel. De ervaring dat de muziek werkelijk constant doorstroomt, is een heerlijk gevoel!” Tjeerd: “Piano, viool en cello: drie grote individuen die naar elkaar toe groeien. Dat vind ik zo mooi aan pianotrio, de bezetting is klein, het scala aan klanken kan reusachtig zijn en toch samengaan!” Johan: “Triospelen is een sensatie. Mensen gelukkig maken met muziek en daar ook nog eens ontzettend veel plezier aan beleven. We zouden gek zijn als we die kans niet met beide, of alle 6 handen, aangrijpen!”

In overleg kozen we voor het Jagthuis voor een Tsjechisch programma: van Antonin Dvorak speelt het trio het  3e pianotrio, van Bohuslav Martinu het 2e pianotrio en na de pauze volgt het pianotrio van Bedrich Smetana. Drie werken om van te smullen, met Tsjechische weemoed, volksmelodieën, passie en vrolijkheid. In de pauze kunt u uitzien naar een – hoe kan het anders – Tsjechische, huisgebakken koek.

Zondag 23 oktober 2011, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
15 gr.
windkr. 4