WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA: Groenonderhoud slecht
Loosdrecht, di 4 oktober 2011

De inwoners van Loosdrecht ergeren zich mateloos aan het gebrekkige groenonderhoud. Die conclusie trok het CDA na de Jaarmarkt in die kern.

persbericht

Torenhoge rekening naar de toekomst schuiven

Onnodige verslonzing openbare ruimte met stip op 1

Ook inwoners van Loosdrecht ergeren zich mateloos aan het gebrekkige groenonderhoud en zien hun woon- en leefomgeving steeds verder verloederen.


De "groene"Het vijver op het Lindeplein.

Beter en efficiënter groenonderhoud staan met stip op nummer 1 van hun wensenlijstje. Dat is gebleken uit een inventarisatie die het CDA eind vorige maand op de jaarmarkt in Loosdrecht is gestart.

Bij de kraam van het CDA konden bezoekers van de jaarmarkt hun top-3 wensen voor Wijdemeren opgeven. 'Wat moet er volgens u in Wijdemeren gebeuren?', 'Wat moet extra aandacht krijgen?', 'Wat wilt u veranderen?' Er moet worden bezuinigd en dat betekent keuzes maken. Daarom mochten er maar drie wensen worden genoemd.

Lindenplein en rotonde

Verreweg de meeste wensen gaan over het groenonderhoud. Evenals in de andere dorpen van Wijdemeren ergeren inwoners zich mateloos aan de gevolgen van de forse bezuinigingen op het groenonderhoud door het huidige college. De vijver en omgeving van het Lindenplein en de rotonde bij het oude gemeentehuis worden veelvuldig genoemd als plekken waar het verloederd. Maar ook bij de bushalte in Breukeleveen is het volgens bezoekers 'een gribuszooi'. Opruimen is de wens.

Wonen en verkeer

Wensen over 'wonen en verkeer' komen gezamenlijk op een tweede plaats. Meer woningen voor zowel jongeren als ouderen. Vooral ouderen laten weten uit te zien naar een kleinere woning in hun eigen omgeving. 'En waarom wordt er niet eens gebouwd op al die braakliggende terreinen?'

Meer controle op snelheid en parkeren op straathoeken zijn de meest genoemde verkeerswensen. Maar ook uitbreiding van parkeerruimte en veiligheid bij scholen en op de kruising Frans Halslaan/Molenmeent. 'Alleen borden helpt niet!'

Van recreatiebeleid tot stroomuitval

Op de derde plaats van het wensenlijstje staan de eenmalig genoemde wensen. Een paar voorbeelden:

  • Goed recreatiebeleid samen met ondernemers opstellen
  • Vakantiehuisjes behouden en niet allemaal vervangen door dure vakantiechalets
  • Zwerfafval van sportende jeugd (Rading) oplossen i.o.m. Sportclubs
  • Snellere actie van politie bij melden onrechtmatigheden
  • Brandgangen schoonmaken of mensen oproepen dat te doen
  • Veelvuldig stroomuitval (eenmaal per maand) Horndijk oplossen

Rekening naar de toekomst

Het CDA is niet verbaasd over de uitkomsten. "Het bevestigt ons ongenoegen over het groenonderhoud en de laksheid van het DorpsBelangen/VVD/D66-college om het tij te keren. De ondoordachte bezuinigingen leveren nu weliswaar lucht in de begroting, maar is niets meer dan de rekening naar de toekomst schuiven. En om straks al het achterstallige onderhoud weg te werken en de boel weer op orde te brengen zal die rekening torenhoog zijn."

Het CDA vindt dat de dorpen van Wijdemeren onnodig verslonzen en heeft daarom vroegtijdig alternatieven aangedragen. Met als resultaat een snelle actie van plaatselijke kwekers, bloemisten en hoveniers die nog zomerfleur heeft opgeleverd. Enige zichtbare actie van het college bleef echter uit.

"Dan klinkt het heel aardig als het college gaat uitleggen waarom er minder groenonderhoud is, maar dat verhaaltje kennen we wel. Had voor de groeizame zomer actie ondernomen en kom niet in de herfst met de al in het voorjaar aangekondigde uitleg. Dat klinkt als het verhaal van het kalf en de gedempte put."

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
CDA
foto
CDA
auteur
CDA
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
17 gr.
windkr. 3