WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Co blikt terug
Wijdemeren, ma 28 november 2011

Co de Kloet blikt terug op de raadsvergadering van vorige week. Met name de rol die Felix Flameling speelde viel hem op.

ingezonden brief

Die Felix!

Gepokt en gemazeld raadslid en toch onverwacht in de fout gaan. De gemeente zou , zo beweerde hij, expres verkeerde metingen hebben gedaan om die later, zogenaamd concessiebereid, terug te kunnen draaien. Manipulatie dus.

Collega raadsleden vielen over hem heen en zijn vergeefse poging zijn opmerking te vergulden veroorzaakte slechts hoongelach. Felix Flameling zorgde aldus voor de enige emotie rondom de accommodatie nota, die gelijke behandeling van alle verenigingen moet bewerkstelligen. Wethouder Gert Zagt prees Felix later om zijn “groot inhoudelijk meedenken”, maar waar dat op sloeg was niet helemaal duidelijk.

Evenmin duidelijk was waarom het CDA , dat eens aan de wieg stond van de nota, tegenstemde. Er is overigens tegen die nota niet zoveel in te brengen. Het is een handzaam raamwerk met een hardheidsclausule zodat er soepel mee kan worden omgegaan en in grote meerderheid is het verenigingsleven er tamelijk tevreden mee. Uiteindelijk gaat het ook, dat moet niet worden vergeten, om een door de raad aan het college opgedragen bezuiniging. Het aanvankelijk vastgelegde bedrag zal niet worden gehaald want niemand is er op uit om hier en daar een vereniging de nek om te draaien.

Verder viel er donderdagavond niet veel te beleven. Een CDA motie om het voornemen van de GGD de preventieve logopedie af te schaffen in ieder geval een half jaar te blokkeren kreeg een ruime meerderheid.  Ondanks het feit dat  wethouder Joost Boermans bij Keulen en Aken om de motie ontraadde, zoals dat in vaktaal heet.

En dat was het dan.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
10 gr.
windkr. 3