WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Prins der Schuimlikkers
Ankeveen, di 22 november 2011

Op Zaterdag 19 november werden in het Wapen van Ankeveen de nieuwe Prins der Schuimlikkers en zijn Adjudant onthuld.

ingezonden bericht

Prinsenbal in Ankeveen

Op Zaterdag 19 november was het dan eindelijk weer zover, het onthullen van de nieuwe Prins der Schuimlikkers en zijn Adjudant. Om 21.00 uur stroomde het Wapen van Ankeveen vol met bevriende carnavalsverenigingen die goed gemutst waren. Het duurde dan ook niet lang om in een feestelijke stemming te komen.


Zie hier de 42ste Prins der Schuimlikkers: Prins Bob Bakker
en Adjudant Sjaak Leurs.

Wij hadden dit jaar een primeur, met dank aan Piet Koster, een van de oudgedienden van onze vereniging. Op een groot scherm werden alle 41 Prinsen met hun gevolg als een eregalerij aan ons getoond. Dit leverde dan ook verassende beelden op. Het was leuk om te zien dat in de beginjaren alle Prinsen der Schuimlikkers hun onderscheidingen zelf maakten.

Het afvoeren van Prins Dick en Adjudant Jan stond deze avond ook op het programma, en dat het crea-team van onze vereniging weer zijn best had gedaan bleek al snel.

Prins en Adjudant werden op het podium gevraagd en mochten hun clubonderscheiding weer netjes inleveren. Hierna volgde het traditionele uitkleden (we hielden het netjes, alleen schoenen, colbert en shirt moesten uit).

Hierna volgde het “ aantakkebosssen”. Te beginnen met Jan, hij kreeg een slagersjas aan met als onderscheiding een ketting van rookworsten, een prachtige bierpul pet en als klap op de vuurpijl een paar klompen die met alle symbolen van de 3 Wijdemeerse carnavalsverenigingen waren beschilderd aangevuld met het thema van de afvoerende Prins “vlinders”.

De Prins zelf kreeg een mooie steek met alle postbedrijven, en pakjes/servicediensten die je maar kunt bedenken op een knalgeel/oranje steek. Hier hoorde ook een mooie zwart met oranje jas bij, dit alles afgestyled met een mooie set klompen. Wat niet veel mensen zullen weten is dat Dick van Klaveren in alle 3 carnavalsverenigingen van Wijdemeren wel eens Prins is geweest. Dit is uniek en de klompen verwezen hier dan ook naar.

Restte ons alleen nog beide heren waardig het pand te laten verlaten. Dit gebeurde in een heuse bakfiets waar wij in Polonaise achter aansloten. Om 11 over 11 was het dan zo ver. Veel dorpsgenoten hadden inmiddels de gang naar het Wapen gevonden. Ook waren er veel “oud” Prinsen aanwezig. Onder dramatische muziek en geheel gekleed in pijen, dus geheel onzichtbaar voor de aanwezigen, werden de nieuwe Prins en zijn Adjudant door de Raad en zijn gevolg de zaal doorgeloodst. De muziek kwam ten einde en onder de laatste tonen werden de Pijen afgedaan…....

Sjaak Leurs. Na het voorlezen van de geloofsbrief en de geloften ging de hele zaal los in een polonaise, we zijn erg blij met de nieuwe Prins en zijn Adjudant! Het beloofd weer een mooi en gezellig carnavalsjaar te worden. Het feest ging nog door tot in de kleine uurtjes en ook Prins Jos met zijn gevolg van de Turftrappers en Prins Oelepetoet van de Geitebreiers met de zijne hebben het Ankeveense nog lang onveilig gemaakt.

Een topavond dus!

Carnavalsgroeten,
C.V. de Schuimlikkers

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2