WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Over iPads en Tweets
Nederhorst den Berg, zo 20 november 2011

Cor Koster lette vanaf de publieke tribune op hoe de raadsleden hun iPad gebruiken. (Als ze dat al doen.) Hij deed wat research en trok conclusies.


Ria Hennis: "Waar is die motie gebleven waarmee ik Wijdemeren steun kan laten uitspreken voor mijn schoondochter Jeanine in haar strijd voor de weigerambtenaar?
Hij zit in m'n iPad, maar waar?"


Tsjilp, tsjilp, twiet, twiet, kwetter, kwetter

ingezonden brief

Sinds kort hebben de raadsleden een iPad en vergadert men zonder stapels papier. Een vooruitgang? Ja natuurlijk, al kunnen nogal wat raadsleden nauwelijks met het apparaat overweg.

Het is een mooi gezicht, al die raadsleden met een iPad voor zich. Maar je ziet in een oogopslag wie er een beetje mee om kan gaan en wie niet. Bijna de helft van de raadsleden gebruikt een stift in plaats van hun vingers. Dat zullen ook de mensen zijn die hun stukken niet kunnen vinden op hun iPad. Geen wonder, met zo'n stift… Als je niet vingert, leer je het nooit.

Aan twitteren doen de raadsleden ook niet, of nauwelijks. Alleen burgemeester Smit, wethouder Boermans en CDA-fractievoorzitter Reijn sturen twietjes uit. De anderen weten waarschijnlijk niet eens wat het is. Wethouder Abrahams bijvoorbeeld zal ongetwijfeld denken dat het weer over vogeltjes gaat. Dat is ook wel een beetje zo.

Niet dat men veel mist, want er wordt zelden of nooit iets interessants gezegd. Zelf doe ik er ook niet aan, al ben ik wel een "lurker". Dat wil zeggen: ik kijk af en toe wat een aantal mensen te melden hebben, maar ik vind niet dat een ander hoeft te weten waar ik op een bepaald moment ben, of wat ik doe of zojuist gedaan heb. Als je actief twittert dan heb je volgens mij toch wel enige last van een combinatie van aandoeningen als exhibitionisme, narcisme en ADHD. Dat èn een neiging tot "stalken".

Sinterklaas

In de laatste 7 dagen liet de burgemeester (@martijn_e_smit, hij heeft 507 volgers en volgt zelf 258 anderen) 12 berichten los op de wereld. In het laatste op zaterdag meldde hij dat hij Sinterklaas ontvangen had in drie van onze kernen. "Nooit zoveel kinderen op 1 dag gezien!" Overigens kreeg hij deze week de griep. Gelukkig is die weer over want, zo meldde hij, hij heeft al weer een rondje hard gelopen. Zonder zijn getwitter had ik dat niet geweten.

Joost Boermans (@joostboermans, 257/157) stuurde de laatste week 20 berichten uit, o.a. over zijn papa-middag en een vergadering over Villa Primair. Van dat laatste zou ik graag wat meer gehoord hebben, maar dat bedoel ik: belangrijke dingen lees je zelden of nooit.

Theo Reijn (@theoreijn, 135/167) deed het deze week voor zijn doen rustig aan: slechts 22 twiets. Meer dan de anderen maakt hij melding van zaken buiten onze gemeente, zoals "In Dordrecht had Sinterklaas zijn mijter verkeerd om. Daar verbleekt de eurocrisis bij". Voorts heeft hij het met regelmaat over het MKB. Wat zou hij daar toch mee hebben?

Ook doen?

Is het zinnig als de andere raadsleden er ook aan zouden beginnen? Ik betwijfel het. Die zullen waarschijnlijk hetzelfde doen als Herman Stuyver, onze plaatselijk journalist (@hjastuijver, 8/1). Hij produceerde op 12 juni 2010 - 525 dagen geleden - zijn eerste en laatste twiet: "ik doe ook mee".

Niet, dus.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
dikke mist
6 gr.
windkr. 2