WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Groepsexpositie
's-Graveland, za 12 november 2011

Corrie Goldhoorn, Pavel Sizov en Nico van der Wolk houden op 26 en 27 november een gezamenlijke expositie in 's-Graveland.

persbericht

Bijzondere groepsexpositie in 's-Graveland.

Corrie Goldhoorn, Pavel Sizov en Nico van der Wolk houden een gezamenlijke expositie. Op 26 en 27 november van 11.00 - 17.00 uur aan het het Zuidereinde 122 in 's-Graveland (tegenover Landgoed Gooilust).


Reflections, Nico van der Wolk

Corrie Goldhoorn studeerde aan academie De Schans in Amsterdam en heeft enige jaren les gehad van Marijke Cosse, Frater Beatus en Humprey Bennet.

In haar sfeervolle atelier aan de Kerkstraat in Bussum is heel divers werk te bewonderen. Veel portretten maar ook landschappen, stillevens, modellen, bloemen en dieren. De portretten zijn veelal in opdracht gemaakt. Maar tussendoor vindt Corrie het fijn en noodzakelijk om eigen werk te produceren. "Je gaat dan eerder nieuwe uitdagingen aan zodat je niet in routine of maniertjes vervalt" Zo is er een hele serie in Zuid-Frankrijk tot stand gekomen. Het mooie licht en de intieme warme sfeer geven iets speciaals.

Pavel Sizov is geboren in 1980 te Sint Petersburg, Rusland. Vanaf 1991 studeerde hij aan het B. Johansson Kunstlyceum. Hierna zette Pavel zijn studie voort aan de Russische Kunstacademie te Sint Petersburg.

Sinds 1999 woont Pavel in Nederland. Sindsdien heeft Pavel meerdere exposities georganiseerd en heeft hij deelgenomen aan verschillende groepsexposities. Zijn werken waren te zien in verschillende kunstgalerijen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Laren. In zijn schilderijen gebruikt Pavel een grote verscheidenheid aan technieken, zoals olieverf, inkt en aquarel. De thema’s van zijn schilderijen zijn divers: portretten, landschappen, stadsgezichten en verschillende andere composities, welke allen zijn geïnspireerd door de realiteit. Verder creeërt Pavel een onvergetelijke impressie van speciale gelegenheden in zijn live-paintings.

Nico van der Wolk heeft een bepaalde abstractie in zijn werk. Met zijn acryl-schilderijen brengt Nico de verlatenheid en de ruigheid van het landschap tot uitdrukking. Lopend over de kale heuvels, de wolken als mist om je heen. Acryl leent zich uitstekend om texturen weer te geven, transparante onderschilderingen die het ruige terrein al in zich dragen. Later, dekkend, kleur en detaillering. Maar toch met de zoektocht naar de grenzen van het abstracte.

Zonder de indruk van gekunsteldheid te wekken slaagt Nico erin een onnavolgbaar werkstuk te maken dat de toeschouwer doet wegdromen naar eigen herinneringen. De werkstukken komen tot stand met de kunst van het zien en daar naar handelen, dat gaat soms bijzonder snel. Maar ook laat een volgende stap wel op zich wachten en moet de kunstenaar een nieuwe ingang vinden. Strijd dus, met als wapens: structuur, kleurcombinatie en contrast. Zo min mogelijk van tevoren bepaalde vormen, die ontstaan tijdens het werk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
10 gr.
windkr. 3