WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing 10 april
Kortenhoef, di 29 maart 2011

Op 10 april 2011 wordt er weer een Nescio-lezing/koffieconcert door de OSG georganiseerd in het Oude Kerkje Kortenhoef.

persbericht

Verwondering over Waarde en Prijs

Op 10 april 2011 wordt er een Nescio-lezing/koffieconcert door de OSG, in samenwerking met Vuconnected, georganiseerd in het Oude Kerkje Kortenhoef.

Deze lezing is de zevende in een serie rond het thema “Verwondering” en dit keer valt de nadruk op het economische aspect. De lezing wordt gegeven door
Prof. Dr. Harmen Verbruggen (hoogleraar en decaan van de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam). Het thema van de lezing is : “ Verwondering over waarde en prijs “

Prof. Verbruggen zal in deze lezing dieper ingaan op de ongerijmdheden “waarde en prijs” met verregaande gevolgen voor het menselijk gedrag.
Waardeparadox: Hoe kan het, dat iets wat heel nuttig is, in gebruik soms geen prijs heeft, terwijl iets waar je niet veel mee kunt juist een hoge prijs heeft? De klassieke economen noemden dit de waardeparadox. De Britse econoom Davis Ricardo (1821) noemde destijds goud en water als voorbeeld. Door milieuvervuiling heeft schoon water tegenwoordig een hogere prijs. Maar er is veel meer waar wij waarde aan hechten dat niet tot het rijk der economie behoort.

Malgosia Fiebig

Het concert wordt verzorgd door: Malgosia Fiebig, vleugel. Zij speelt :
J.S. Bach (1685-1750) - 8 Tweestemmige Inventies BWV 772-779
John Field (1782-1837) - Nocturne no 16 F dur - Nocturne no 2 c mino - Nocturne no 15 C dur

Malgosia Fiebig (1975) studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk, alwaar zij de titel Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert Oldenbeuving en werd de eerste naoorlogse beiaardier van de St. Catharinakerk na 60 jaar stilte. Na twee jaar werd ze benoemd tot beiaardier van de stadhuisbeiaard in het centrum van Gdansk. In 2004 verhuisde ze naar Nederland en behaalde een jaar later een Bachelor of Music in Carillon Performance met Arie Abbenes bij de Nederlandse Beiaardschool. Malgosia behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao en de VS. Momenteel is ze de stadsbeiaardier van Nijmegen. Ook is ze werkzaam als organist en begeleidt op piano diverse koren en zangeressen.

Informatie

Waar: Oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Tijd: Aanvang 11.00 uur
Entree: € 6,00 kinderen gratis
Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2