WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
AH Meenthof weer Open
Kortenhoef, wo 23 maart 2011

Vandaag is de volledig verbouwde en uitgebreide AH Landwaart op de Meenthof in Kortenhoef op feestelijke wijze geopend.


V.l.n.r. Peter Landwaart, Albert en Johan Landwaart.

Hier vindt u een online foto-album van Douwe van Essen.

Blauwwitte Meenthof

Feestelijk versierd met talloze ballonnen over de hele gevel, het kon niemand ontgaan dat vandaag de opening van de volledig vernieuwde AH plaats zou vinden. Het voltallige personeel stond als een stel jonge veulens binnen te wachten totdat de deuren zouden worden geopend. En toen dat eenmaal gebeurd was er ook geen houden meer aan. De halve Meenthof kleurde blauwwit.

Gratis boodschappen

Klanten stonden te popelen om naar binnen te gaan. Sommigen probeerden het ook echt, maar werden met vriendelijke hand weer naar buiten gedirigeerd. Tijd voor de openingsceremonie dus. Met de versterkte megafoon aan de mond had Peter Landwaart geen enkele moeite om het volk in het gareel te houden. Hij vertelde dat de wachtende mensen niet de eersten waren die boodschappen mochten doen na de verbouwing. Anderen waren hen voorgegaan. Maar niet zomaar anderen, nee, 3 organisaties mochten gratis winkelen en zouden na de openingsceremonie als eersten ook weer naar buiten komen.

Albert

En ja, wie zou de eervolle taak toebedeeld krijgen om de officiële opening te mogen verrichten. Nou, de vaste klanten van AH hadden het al gezien. De steun en toeverlaat van het management en, vooral, van de klanten, de door iedereen gekende en gewaardeerde Albert mocht de ballonnen kapot prikken en even later, samen met Johan Landwaart, de kunstig in elkaar gedraaide hamster vrijlaten.

Afgeladen karren

Daarna was het tijd voor de eerste klanten om naar buiten te komen. De heer Van den Broek kwam als eerste, namens de voedselbank, naar buiten. Daarna Mirjam van den Bovenkamp namens de voetbalvereniging ’s-Graveland. En als laatste kwam de meest bescheiden klant naar buiten, Mevrouw Riemers namens Verzorgingscentrum Oudergaard.

Vooruitgang

Toen werd het tijd om massaal naar binnen te stromen, de heren Landwaart te feliciteren en de verkeerde kant op te lopen. Tja, het was allemaal even wennen. Het is nu rechts naar binnen en links naar buiten, via de kassa of via de zelfscanner. Hoe je daar mee om moet gaan werd uitvoerig uitgelegd door duidelijk zeer goed getrainde personeelsleden. In de winkel zelf hoorde je louter bewonderende opmerkingen als: wat groot, wat ruim en zo overzichtelijk. Hoe dan ook, een hele vooruitgang vergeleken met de AH van voor de verbouwing.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Douwe v. Essen
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 3