WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ankeveense IJsclub 125 Jaar
Ankeveen, zo 22 mei 2011

Het bestuur van de Ankeveense IJsclub is gestart met de voorbereidingen van het 125-jarig jubileum in 2012.

persbericht

Ankeveense IJsclub - Anno 1887
Ankeveense IJsclub maakt zich op voor jubileumjaar

Het bestuur van de Ankeveense IJsclub is gestart met de voorbereidingen van het 125-jarig jubileum in 2012.

Dit zal groots gevierd worden met concerten, optredens, een Musical Show, recepties, sportieve (spel)evenementen, een film op DVD en een boek over de geschiedenis van het befaamde Ankeveense schaatsdorp. In de film en het boek komen de uitgezette toertochten, de driedaagse, de grote ijsbaan, de ovale wedstrijdbaan, ijspret door de eeuwen heen en de mensen die dat mogelijk maakten aan bod. Unieke documenten dus, die een fantastisch beeld gaan geven van de centrale rol die de ijsclub al meer dan een eeuw in Ankeveen en wijde omgeving speelt. Van heinde en verre komen recreatieschaatsers naar de Ankeveense plassen om de befaamde toertochten te rijden. Maar ook bij de profs is de professioneel georganiseerde ‘3 Daagse van Ankeveen’ berucht en beroemd. Vele bekende marathonrijders hebben het Ankeveense ijs inmiddels onder hun schaatsen gevoeld en velen zullen er nog volgen want ze schaatsen graag in Ankeveen. We hopen op een strenge winter!

Feest in Ankeveen

“Ankeveen zou Ankeveen niet zijn als we dit bijzondere jubileum niet groots zouden vieren,” zegt clubvoorzitter David Pos over de volgend jaar geplande festiviteiten. “Onze projectgroep is inmiddels gestart met het uitwerken van de ideeën en plannen. Daarbij worden we ondersteund door de Stichting Oranje Festiviteiten Ankeveen (Sofa), Muziekvereniging de Vriendschapskring uit Ankeveen en het Ankeveens Havenloos Mannenkoor. Dus dat beloven volgend jaar eind april geweldige feestdagen te worden

De Ankeveense IJsclub telt ruim 700 leden en tikt precies op 27 januari 2012 de mijlpaal van 125 jaar aan. “Dat is midden in de winter. Een mooi moment uiteraard om het jubileumboek tijdens een feestelijke receptie te presenteren. Maar januari is natuurlijk geen ideale maand om een groots buitenfeest te gaan organiseren. Daarom hebben we ervoor gekozen om dat op de dagen vak voor Koninginnedag te gaan doen, ofwel op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 april 2012. We gaan daarvoor in het weiland voor de ijsbaan een enorme tent opzetten met een groot podium. Eén van de hoogtepunten van de avondprogramma’s wordt de uitvoering van de speciaal voor ons geschreven Musical Show ICE. De productie daarvan is in handen van Muziekvereniging de Vriendschapskring. Die gaat voor ICE niet alleen zo’n zestig eigen muzikanten, dansers en slagwerkers inzetten, maar ook zullen de komende maanden talenten uit de omgeving worden geworven om een rol te gaan spelen in deze voor de regio unieke productie. Meer daarover wordt zeer binnenkort bekend gemaakt.”

Verhalen en foto’s gezocht!

De Ankeveense IJsclub, ooit opgericht door Willem van Bree, roept mensen uit Ankeveen en omgeving op herinneringen (in beeld en tekst) in te sturen naar de redactie van het jubileumboek. “Waar het ons om gaat is dat we ‘schaats/ijsherinneringen’ willen vastleggen van mensen uit Ankeveen, wijde omgeving en mogelijk nog verder weg. Want zoals gezegd komen schaatsers vanuit heel Nederland als er ijs ligt naar ons dorp. We zoeken vooral korte verhaaltjes, herinneringen aan het Ankeveense ijs, leuke anekdotes, mooie, grappige, interessante foto’s, etc. Mensen die moeite hebben om iets te schrijven kunnen ons dit ook laten weten, want dan kunnen we wellicht via een interview iets regelen. De redactie maakt een selectie van wat uiteindelijk in het boek gepubliceerd wordt. De vereniging betaalt de productie van het boek volledig uit eigen middelen. Alle leden van de IJsclub krijgen een exemplaar en we geven een aantal weg aan anderen. Daarnaast plaatsen we het boek integraal op onze website, eventueel aangevuld met verhalen en foto’s waarvoor geen plek in het boek is. Op die manier gaat er geen inspanning verloren.”

Foto’s en verhaaltjes vergezeld van naam, adres en telefoonnummer kunnen worden opgestuurd naar het e-mail adres van de redactie: boekankeveenseijsclub (at) gmail.com of per post naar Hollands End 20A, 1244 NR Ankeveen, t.a.v. Redactie Jubileumboek. Alle materiaal wordt geretourneerd. Foto’s graag digitaal per e-mail of als originele afdruk toezenden zodat de redactie deze kan scannen. De tekst mag maximaal 200 woorden lang zijn. De sluitingsdatum voor het inzenden van tekst en foto’s is 15 september 2011.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
19 gr.
windkr. 4