WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
19 juni Nescio-lezing
Kortenhoef, zo 22 mei 2011

Op 19 juni zal godsdienstfilosofe Annewieke Vroom de Nescio-lezing van OSG in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef verzorgen.

persbericht

Nescio-lezing/koffieconcert OSG i.s.m. Vu-connected op 19 juni 2011

Op 19 juni zal godsdienstfilosofe Annewieke Vroom de Nescio-lezing van OSG in samenwerking met Vu-connected in het Oude Kerkje in Kortenhoef verzorgen.


Annewieke Vroom

Francien Post

Judith Jamin

Verwondering in dialoog

Verwondering als beginpunt voor dialoog, wat levert dat op? Annewieke Vroom toont wat een verwonderde blik oplevert bij het onderzoek naar enkele van de wereldreligies. Het levert waardering voor de schoonheid ervan op, dat ten minste. Maar wat daar mee te doen in een dialoog? Zij doet aan de hand van de principes van Geweldloze Communicatie een voorstel voor het uitdrukken, ontvangen en verdiepen van die verwondering. De lezing bevat een uitnodiging tot beoefening, dit duurt ongeveer 10 minuten. Annewieke zal in haar lezing ook voor jongeren toegankelijke invalshoeken gebruiken.
Deze lezing is een vervolg op een voorstel voor de flirt als model voor dialoog, dat zij afgelopen 26 januari deed voor de bijeenkomst van “In Vrijheid Verbonden”, na te lezen op: www.invrijheidverbonden.nl of via www.godgeleerdheid.vu.nl > medewerkers > Annewieke Vroom.
(Deze tweede link hebben wij getest. Hij vraagt om een wachtwoord en is dus onbruikbaar. red. WWK)

Annewieke Vroom

Annewieke Vroom is verbonden aan de Vrije Universiteit voor godsdienstwijsbegeerte bij de faculteit voor Religie en Levensbeschouwing in Amsterdam. Zij studeerde Religie en Levensbeschouwing en Wetenschapsfilosofie, met een minor in India en Nepal. Ook deed zij een jaar onderzoek in Japan vanwege haar interesse in de dialoog tussen oosterse religies en westerse filosofie/christendom. Zij was reeds eerder te gast in Kortenhoef.

Concert

Het concert rond de lezing wordt verzorgd door: Francien Post, fluit en Judith Jamin, harp. Zij spelen werken van: J.S. Bach, L. Spohr ,C. Ph. E. Bach ,J. Jongen en J. Ibert. NB De werken van Bach en Spohr zal Judith spelen op een geheel gerestaureerde Erard harp uit de 19e eeuw

Francien Post

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant . In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma. Ze volgde masterclasses bij o.a. William Bennett, en Peter-Lukas Graf. Na haar opleiding bezocht ze de traversospeler Jed Wentz, om haar barokspel te perfectioneren. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles . Ook speelt zij in duo-combinaties met harp en sopraan. Ze is regelmatig als soliste betrokken bij diverse projecten. Sinds 1996 heeft ze in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk. Sinds enkele jaren jureert zij bij het Benelux Fluit Concours en heeft enkele prijswinnaars onder haar leerlingen. Verder leidt zij blazerrepetities van diverse amateurorkesten en is ze als coach verbonden aan de zomerse Kamermuziekweken van Huismuziek en KMC. Sinds 2006 werkt Francien voor de St. Flutonicon aan het opzetten van een examineringsysteem voor leerlingen van privé-docenten.

Judith Jamin

Judith Jamin studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Erika Waardenburg in Utrecht waar zij in 1995 Cum Laude afstudeerde voor het diploma van uitvoerend musicus. Na haar studie is Judith zich vooral gaan toeleggen op het spelen van kamermuziek in velerlei bezettingen. Daarnaast verleent Judith regelmatig haar medewerking aan koren en ad hoc ensembles door heel Nederland. Als soliste is Judith onder meer te horen tijdens concerten die zij speciaal in het teken zet van de geschiedenis van de harp. Tijdens deze concerten wordt er op verschillende instrumenten gespeeld, waaronder een prachtige pedaalharp (Erard) uit ca. 1850, die enkele jaren geleden totaal onbespeelbaar werd gevonden, maar na een intensieve restauratie in oude luister is hersteld. Judith heeft vanaf 2007 al haar activiteiten ondergebracht in DE HARPSCHUUR te Amersfoort . Sinds 2001 leiding aan de Folkharp - groep Amersfoort e/o, een groep enthousiaste amateur-harpisten.

Informatie

Aanvang: 11.00 uur
Plaats: Kortenhoefsedijk168 Kortenhoef
Entree: € 6,00 jongeren en kinderen gratis

Zie ook: www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wisselend
19 gr.
windkr. 4