WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
JagthuisFestival
Horstermeer, za 21 mei 2011

Op zondag 29 mei eindigt het JagthuisFestival met het Cellokwartet Amsterdam.

persbericht

Slotconcert JagthuisFestival met Cellokwartet
Zondag 29 mei, aanvang 16.30 uur.

Ze mogen niet ontbreken op een festival waar de cello in het middelpunt staat: het Cellokwartet Amsterdam, met de solocellist van het Concertgebouworkest ook hier aan de eerste lessenaar.

Gregor Horsch, Judith Jamin, Sebastiaan van Eck en Pascale Went zijn geen onbekenden in het Jagthuis. Twee keer eerder traden ze hier op voor een toen uitverkochte zaal! Alle vier zijn het doorgewinterde cellisten die hun sporen in de kamermuziek en orkesten verdiend hebben. Op het programma van dit concert speelt het kwartet een bewerking van een concert voor vier violen van Telemann, een origineel voor cellokwartet geschreven Quartet van de Russisch Rakov en het Pari intervallo van Arvo Pärt. Maar wat het programma nou zo leuk maakt, is dat het kwartet ook werken speelt die door cellisten zelf geschreven zijn: David Popper, Jacques Offenbach, Enrico Mainardi, Wilhelm Fitzenhagen. Voor niet-cellisten zijn dit misschien onbekende namen, ze schreven goed in het gehoor liggende, virtuoze stukken. Tijdens het concert zal Sebastiaan van Eck, cellist uit het kwartet, de werken bovendien toelichten met smakelijke anekdotes!

Het JagthuisFestival bevat naast concerten ook films, een lezing en workshops. Voor het festival worden dagkaarten verkocht, maar concerten kunnen ook los bezocht worden. Voor meer informatie over het hele festival en reserveren: www.jagthuis.nl of 0294-252609. De locatie van het JagthuisFestival is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 2